Vrijdag 29 maart 2024
Twentesport

Sophie de Boer eindigt als vijfde in World Cup

Geplaatst op 25 januari 2015 door   ·   Geen reacties

Sophie de Boer Milton KeynesHOOGERHEIDE – Veldrijdster Sophie de Boer is als vijfde geëindigd in het eindklassement van de World Cup. De 24-jarige Enschedese finishte zondag als elfde in de slotwedstrijd, de GP Adrie van der Poel. Na een begin waarin ze de kop een tijd in zicht hield, gaf De Boer uiteindelijk 2.40 minuten toe op de Italiaanse winnares Eva Lechner. Door de wat mindere klassering zakte de Twentse ook nog een plaats in het klassement. Lucie Chainel-Lefevre ging haar nog voorbij en eindigde als vierde.

De Boer is aan een goed seizoen bezig. Ze won tot deze winter nog nooit een internationale cross, maar schreef er tot nu toe al drie op haar naam. Daarnaast eindigde De Boer in de wereldbekerwedstrijden van Valkenburg en Koksijde twee keer als derde. Daardoor mocht ze in de derde cross het witte leiderstenue aantrekken. Mede door een valpartij in de voorbereiding kon ze die in het Britse Milton Keynes niet met succes verdedigen.

Wolsink
Bij de junioren zette Thijs Wolsink zijn op een na beste klassering tot nu toe neer in de World Cup. Hij eindigde als zestiende in Hoogerheide, op iets minder dan twee minuten van de ongenaakbare Belg Eli Iserbyt. ‘Ik had niet echt een super dag’, merkte Wolsink na afloop op. ‘Ik had wat last van mijn maag en kon daardoor niet alle krachten benutten. Door een slechte start begon ik ook nog eens als dertigste aan de wedstrijd, waardoor ik veel plekken goed moest maken. In de finale verloor ik ook nog drie plaatsen.’

Foto: Sportfoto.nl – Sophie de Boer reed dit seizoen eenmaal in het witte tenue van de World Cup. Dat was in het Britse Milton Keynes.

Delen is sportief

Reacties (0)




Archief