Donderdag 18 april 2024

Winst voor Rik Spijkerman in Kastelenloop Diepheim

Geplaatst op 26 april 2015 door   ·   Geen reacties

Rik Spijkerman 2015 aDIEPENHEIM – Rik Spijkerman (foto) is zondag de winnaar geworden van de tweede editie van de Kastelenloop Diepenheim. Hij won de halve marathon, gelopen langs diverse kastelen en havezaten, in een eindtijd van 1.17,01 uur. Daarmee haalde de atleet uit Delden het voor de Markelose triatleet Rudi Jansen. ‘Ik wilde voor een tijd van een uur en achttien minuten gaan’, vertelde Spijkerman. ‘Maar ik had aan Rudi een pittige tegenstander. Na zestien kilometer moest ik er ook behoorlijk aan trekken om bij hem weg te komen.’

Het lukte Spijkerman dus om weg te komen bij Jansen, maar aan de finish was het verschil niet groot. Ruim twintig seconden na de winnaar kwam Jansen als tweede over de streep. Beide lopers doken met hun tijd onder het parcoursrecord dat Bas Eeftink een jaar geleden op 1.21,35 minuten zette. Bij de vrouwen ging Jessica de Valk-Rosbergen met overmacht met de zege aan de haal. In haar eigen woonplaats was ze veruit de snelste.

Teams
De Kastelenloop werd net als een jaar terug in drie omlopen gelopen. Na zeven kilometer passeerden de deelnemers de finishzone, negen kilometer later zat ook de tweede lus erop, waarna nog 5,1 kilometer gelopen moest worden. Daarbij niet alleen individuen, want juist door die lussen heeft de organisatie al bij de eerste editie een estafettevorm toegevoegd. Drie lopers per team kunnen daarbij gezamenlijk de halve marathon afleggen. De mannen van Tjellens toonden zich dit jaar het snelste. Na 1.15,55 uur bereikten zij de finish al. Team Visser won bij de vrouwen.