Donderdag 18 april 2024
Twentesport

Navratil: ‘Geen tijd voor carnaval, ons feest komt nog wel’

Geplaatst op 7 februari 2016 door   ·   9 Reacties

navratilALMELO – Jaroslav Navratil (foto) kwam in 2013 vanuit Tsjechië over naar Heracles Almelo. Hoewel de aanvaller nooit een basisplaats wist te veroveren, heeft hij het nog altijd heel erg naar zijn zin in Almelo. ‘Zo lang ik me maar blijf ontwikkelen als voetballer zullen er kansen voor me komen. Het is aan mij om die te pakken, zoals ik ook tegen PEC Zwolle gedaan heb, door te scoren.’

‘Betaald voetbal spelen is altijd mijn droom geweest. Dat bereiken is iets waar veel voetballers op hopen. Mij is het gelukt. Toen ik in Almelo kwam was het eerst enorm wennen. Ik kwam van het derde niveau in mijn eigen land naar een club die in de Eredivisie speelt. Dat is natuurlijk een enorme overstap. Net zo goed moest ik ook wennen aan het leven in een ander land, een andere cultuur.’ Die overstap is goed gegaan, want afgelopen zomer went het contract van Navratil met twee jaar verlengt.

‘Kansen krijgen en pakken’
Navratil speelde lange tijd vooral in het beloftenteam en deed dat heel behoorlijk. ‘Ik heb best veel gescoord, dus daar kan ik alleen maar tevreden over zijn.’ Voor veel voetballers zou het vervolgens te lang duren voordat er een kans kwam om het op het hoogste niveau te kunnen laten zien. Navratil krijgt weliswaar met regelmaat speelminuten, maar wist zich nooit voor een langere periode verzekerd van een basisplaats. ‘Natuurlijk wil ik ook graag meer speelminuten, maar ik weet gewoon dat ik geduldig moet zijn. Voor mij is het veel belangrijker dat ik me blijf ontwikkelen als voetballer, dat ik steeds iets beter wordt. Op die manier ben ik er van overtuigd dat er kansen voor mij zullen komen. Het is dan gewoon aan mij om het op die momenten te laten zien. Vandaag tegen PEC Zwolle was zo’n moment. Ik kreeg speeltijd en Gonzalo Garcia gaf me een echt fantastische pass. Geweldig dat ik die af kon ronden met een doelpunt.’

‘Geen tijd voor carnaval, ons feest komt nog wel’
Mede door de treffer van Navratil staat Heracles derde in de Eredivisie. ‘Mooi is dat he? Net zo goed als voetballer worden een droom was, is deze situatie dat ook. Aan de andere kant denk ik dat deze groep heel goed weet wat we wel en niet kunnen. Het is alleen wel mooi dat we tegenwoordig als favoriet aan wedstrijden beginnen, dat was afgelopen seizoen wel anders. Wij blijven de zaak gewoon van wedstrijd tot wedstrijd benaderen en zien wel waar dat toe gaat leiden.’ De overwinning op PEC Zwolle zorgde er voor dat het carnaval in Almelo los barste. ‘Ik vind het geweldig voor onze supporters, maar zelf heb ik niets met dat feest. Ik heb er trouwens ook echt geen tijd voor. Zondagochtend moeten we trainen, maandag wacht voor mij weer een wedstrijd met de beloften’, licht Navratil zijn agenda toe. ‘Weet je, wanneer wij op deze manier door kunnen gaan, dan komt er aan het einde van het seizoen echt nog wel een feest, daar kan ik me nu al wel op verheugen’, besluit de Tsjech.

 

Delen is sportief

Reacties (9)

  1. Jaap Pasman says:

    Het wordt steeds gekker in het Heracles stadion, een derde plek met 10.500 toeschouwers, zo riep de omroeper van dienst. Zelf ik telde er 9.119.(grap!)
    Moet altijd grinniken als het aantal toeschouwers wordt omgeroepen.Het juiste aantal klopt (bijna) nooit. Wat is de achter liggende gedachte hierachter. Dat moet wel haast het promoten van de Club zijn, waarbij dan het genoemde aantal even van minder belang is, toch?
    Desalniettemin, niettegenstaandhetfeitdat,
    (pff.. wat een woorden zeg) blijft de Almelose trots het boven verwachting goed doen. Zou het dan zomaar kunnen, met nog 12 wedstrijden te gaan, waarvan 6 thuiswedstrijden, dat Heracles Europees gaat? We gaan aftellen, te beginnen a.s. zaterdag tegen een trainer die geen trainer bij Heracles wilde worden, precies John-AZ. Om 20.15 uur zullen we het (zeker) weten.

  2. Jeroen says:

    Wanneer keert het Twentse volk die failliete boedel in Enschede eens de rug toe? Wat moet er nog gebeuren om Heracles die waardering te geven die ze verdient? Niet allemaal tegelijk komen, als het volk in Enschede thuis blijft kunnen er nog 3000 komen uit Vriezenveen, Wierden, Enter, Borne, Rijssen, Nijverdal en Tubbergen!

    • Geurt says:

      Het Twentse Ros staat bij elke regionale voetballiefhebber in het hart gebeiteld, al kunnen ze dit seizoen ook best waardering opbrengen voor de zwartwitte, ééndaagse vleege achter de Almelose Nettorama. Het is best aandoenlijk immers wat daar gebeurt.

  3. Jeroen says:

    Twentse Ros….?? welke Twentenaar is trots op dat vreemdelingen legioen, samengesteld door een ‘over de Twentse Ros’ getilde praatjesmakers en gebakkenlucht verkopers, die vervolgens een bankroete club achterlaten? Twentenaren wordt eens wakker!

    • Geurt says:

      De gele markt heeft ons nu ook ontdekt. ‘Chinese club bereid duizelingwekkend bod van 35 miljoen euro voor op Hakim Ziyech…’
      Tja, zo gaat dat in de grote wereld. Denk je dat ze voor Ten Wierink ook komen ? De enige Chinees die ze in Almelo langs zien komen is Harrie Pangang, van de snelle Bezorg Loempia’s.

      • hans says:

        En gewoon blijven denken dat je degradatie/fusie clubje bij de grote mensen wereld hoort…kerel toch.
        Stop toch eens met jezelf en je mede supporters hier telkens zo voor lul te zetten.

  4. Jeroen says:

    Droom lekker verder Geurtje, je begint een beetje te hallucineren. Je club ligt aan het infuus, ze moet uitstel vragen om de gegevens later aan te mogen leveren, kortom een en al ellende. En jij gaat hier de quasi leuke jongen uithangen. De enigen die lol hebben en grappen kunnen maken zijn toch de Heraclieden!

  5. Geurt says:

    Poltie loempia’s naar Helacles van de Nettolama !

  6. Jeroen says:

    Dit is de laatste keer dat ik op deze idioot zal reageren. Gezien zijn reacties zit hij nog in de luiers en heeft zij papa hem geleerd hoe hij een toetsenbord moet bedienen. Wat een dwaas! Heeft Jan Medendorp toch gelijk gekregen wat hij laatst over “Geurtje” schreef.




Archief