Vrijdag 19 april 2024
Twentesport

FC Twente actief op transfermarkt en legt Vučkić vast

Geplaatst op 23 juni 2017 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – FC Twente blijft zich roeren op de transfermarkt. Nadat de overgang van Mateusz Klich naar Leeds United definitief werd, sloegen de Enschedeers razendsnel toe, door Haris Vučkić vast te leggen. 

Klich uit, Vučkić in
Een veranderde situatie met een razendsnelle reactie, zo kun je de gebeurtenissen wel omschrijven. Dat Mateusz Klich op weg naar de uitgang was bleek de afgelopen dagen. Op de dag dat de Poolse middenvelder de overstap maakte naar Leeds United, presenteerde FC Twente in de persoon van Haris Vučkić zijn opvolger.

Klich wilde graag vertrekken en toen Leeds United zich meldde wist FC Twente een aantrekkelijke transfersom te bemachtigen voor de speler die vorig jaar voor 50.000 Euro was gekomen. Met Haris Vuckic had de club zijn  opvolger al klaar staan.

Vučkić
Vučkić is een linkermiddenvelder, die al op jonge leeftijd de grote nieuwe belofte van het Sloveense voetbal werd genoemd. Die status heeft hij nog niet waar kunnen maken.

Vučkić begon zijn loopbaan net als landgenoot Dejan Trajkovski ooit bij Domzale en daar werd hij op jonge leeftijd weggeplukt door Newcastle United. Vučkić werd door Newcastle verhuurd aan achtereenvolgens Cardiff City, Rotherham United, Glasgow Rangers en Wigan Athletic. Het afgelopen seizoen speelde hij voor Bradford City.

Haris Vučkić: “Het is mooi dat ik deze stap naar FC Twente heb gemaakt. In maart heb ik al enkele dagen met de ploeg kunnen trainen en een oefenwedstrijd gespeeld. In die dagen voelde alles bij deze club goed en ik ben dan ook blij dat ik voor FC Twente ga spelen. Voor mij is deze transfer ook een nieuwe stap in mijn carrière. Ik ben nog jong, maar wel een speler die bij clubs als Newcastle United en Rangers goede ervaringen heeft opgedaan. Ik kijk er naar uit om mij te laten zien in het nieuwe seizoen.”

Jan van Halst: “Haris heeft afgelopen seizoen meerdere keren meegetraind met de selectie en ook meegespeeld in het oefenduel tegen Lokeren. We hebben een goede indruk van hem gekregen. Haris is een aanvallende middenvelder met een individuele actie, een goede trap en scorend vermogen. We zijn blij dat we hem aan de selectie kunnen toevoegen.”

Delen is sportief

Reacties (0)




Archief