Donderdag 25 april 2024

De Enschede Broncos na zeven jaar terug in de competitie

Geplaatst op 20 september 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Na zeven jaar geleden voor het laatst in de Nederlandse competitie te zijn uitgekomen was het eindelijk zover: de Enschede Broncos zijn terug! American football is terug in de regio. Op het thuisveld bij RKSV Vogido was om 14.00 uur de aftrap voor de eerste wedstrijd tegen de Almere Flevo Phantoms.
Na een hele goede eerste helft met als tussenstand 12-13 in het voordeel van de bezoekers, kon men aan de Broncos zien dat dit de eerste keer was dat zij voor het “echie” gingen. In het derde kwart kon Quarterback Tom Wolterink moeilijk contact maken met zijn receivers en moest proberen de twee touchdowns die hij zelf had gemaakt door een run van zichzelf uit te bouwen. Met de ervaren Pieter van Beest op de runningback positie kwamen de Broncos ver, maar het mocht hun niet lukken om nog meer punten op het bord te brengen. Defense Coaches Heiko Saenger en Leon Kok zagen op ervaring de Phantoms het betere van het spel krijgen en zij scoorden nog 12 punten. De eindstand werd zodoende op 12-25 in het voordeel van Almere beslist. Met de terugkeer van nog 6 ervaren spelers en het uitbouwen van hun spelstrategieën kunnen de Broncos verder bouwen in de voorbereiding voor hun volgende wedstrijd op 2 Oktober tegen de Raptors uit Eindhoven. Ook dan is de kick-off om 14.00 uur bij RKSV Vogido aan de Tegelerweg 66 in Enschede. De Raptors is ook een team dat in opbouw is en zullen met ook slecht één wedstrijd ervaring richting Enschede komen.