De trots van Geesteren herrijst; ook BWO op stoom

Geplaatst op 8 april 2018 door   ·   Geen reacties

GEESTEREN – De euforie maakt zich meester van de vlakte in Geesteren omdat de plaatselijke voetbatrots Stevo het vege lijf lijkt te gaan redden en dan halen ze zich op De Peuverweide altijd meteen meer in de kop. Als we nou eens prómoveren in plaats dégraderen. Vanmiddag werd De Zweef verslagen en die club moet nu wel gaan vrezen.

BWO won thuis op De Noork met 3-0 Van FC Winterswijk en HVV Tubantia pakte door een sensationele bijhaalrace knap een punt bij koploper Longa’90 in Lichtenvoorde. Op bezoek bij Bemmel liet Rigterbleek twee punten liggen.

Stevo-De Zweef 2-0 (1-0)
Opnieuw kwam Stevo tot winst en vandaag ging dat op sportpark De Peuverweide ten koste van streekgenoot De Zweef uit Nijverdal dat in Geesteren met 2-0 klop kreeg. Thomas Steggink, als verse kracht door trainer Geert Velthuis de wei ingestuurd, scoorde in blessuretijd de tweede treffer die aan alle wankelmoed en billenknijperij een eind maakte. Kort daarvoor was De Zweef met tien man komen te staan toen de blauwwitten een penalty trachtten te versieren. Stevo, dat zo dramatisch aan het seizoen begon, heeft sinds de winterstop niet meer verloren en lijkt zich in ijltempo veilig te spelen, conform de wens die trainer Geert Velthuis dit weekend tegenover Twentesport uitsprak, maar in de bestuurskamer van de club wordt nu ook nog eens gespeculeerd over een periodetitel, die recht geeft op deelname aan een nacompetitie. Het zou wat zijn. Ondertussen moet De Zweef alle hens aan dek halen om te trachten degradatie af te wenden. De formatie speelt donderdag een inhaalwedstrijd thuis tegen Rhoda Raalte.

Longa 30-HVV Tubantia 3-1 (3-0)
Een wedstrijd met twee gezichten, zoals dat heet. Bij rust leidde de thuisclub al riant met 3-0 door doelpunten van Thomas Keperien na een klein half uur, Thom Berendsen na een dik half uur en nog eens Thom Berendsen toen die kort voor de pauze de mooiste van de middag scoorde na een indrukwekkende solo. HVV Tubantia kwam gedreven uit de theecorner en maakte er vijf minuten i de tweede helft 3-1 van.aar herboren, en maakte er vijf minuten in de tweede helft 3-1 van. Dat gaf de Hengelose burger al moed en zeker de ploeg van De Bijenkorf. Binnen twintig minuten was het 3-3, wat veel beloofde voor het laatst kwartier. Er gebeurde nog van alles, maar een zevende doelpunt bleef uit.

BWO-Winterswijk 3-1 (0-0)
Het was op De Noork een zwaar bevochten zege voor BWO, waarbij de 3-1 uiteindelijk wel een goede afspiegeling was van de verhoudingen, al stond het een kwartier voor tijd nog 1-1. De wedstrijd, bij rust nog doelpuntloos, bood alles wat het spelletje de moeite waard maakt, niet alles even goed, wel veel mooie momenten spanning, soms hard, met aan beide kanten een rode prent (onder meer voor Kevin Weghorst van BWO), maar over het algemeen fair, Nijhof opende de score, Wim Sesink deed namens de mondrianen de 1-1 voor zijn rekening. De beslissing viel pas toen Bryan Nijhof zijn kompaan Steven Robles kort voor tijd de beslissende 3-1 liet aantekenen. Nijhof had daarvoor zelf de 2-1 gemaakt door een penalty te benutten.

Bemmel-Rigtersbleek 1-1 (0-1)