Zaterdag 20 april 2024

DETO wint en zowel SVZW als Excelsior’31 naar remise

Geplaatst op 8 september 2018 door   ·   3 Reacties

VRIEZENVEEN – Het keurkorps van DETO heeft vanmiddag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen in de hoofdklasse met 1-0 gewonnen. Op eigen veld kwam SVZW niet verder dan een gelijkspel tegen WHC. Ook voor Excelsior’31 kwam het op vreemde bodem, namelijk bij SDC Putten, tot een gelijkspel: 1-1.

Van de drie Twentse clubs heeft DETO nu drie punten, SVZW twee en Excelsior’31 één.

DETO Twenterand-Sparta Nijkerk 1-0 (0-0)
DETO en Sparta waren vandaag op Het Midden te Vriezenveen aardig tegen elkaar opgewassen. Dat was vorig seizoen ook zo toen beide ploegen elkaar troffen. Net als toen trok ook nu DETO aan het langste eind. Coplan Soumaoro haalde twintig minuten na rust vanaf elf met doeltreffend uit. Kort daarvoor had Jan Kruisheer namens de Nijkerkers van dezelfde afstand gefaald. Beide teams kregen in deze open wedstrijd met veel aanvallende pretenties voldoende kansen. Voetballend was Sparta wellicht de betere ploeg, maar ook de meest onnauwkeurige. Op basis van inzet en passie was de Vriezenveense brigade van Jos van der Veen en (niet te onderschatten) Guus Hoevenberg minimaal even gevaarlijk en uiteindelijk bleek de effectiviteit vanaf elf meter beslissend. Het enorme slotoffensief van de Nijkerkse korps leverde niks op en dat gold ook voor de kansen die DETO nog kreeg vanwege de gaten die Sparta liet vallen.

SVZW–WHC 2-2 (1-0)
SVZW verspeelde vanmiddag op Het Lageveld een 2-0 voorsprong. Al na krap tien minuten trof Frank Smit doel na voorbereidend werk van Yessin Maskoul die vijf minuten na de rust zelf de tweede produceerde door alleen voor de keeper de doelman kansloos te laten. Dat leek kat in het bakkie, dioch daar dacht de Wezep Hattem Combinatie fundamenteel anders over. Een kwartiertje voor het eindsignaal bracht Jelle Post met de precisie van een PTT’er van de oude stempel hoop in de harten van het IJsselvolk. Overigens had SVZW kansen op 3-0 gekregen maar niet verzilverd. De tweede van WHC wwerd vervolgens afgekeurd wegens een overtreding, maar in blessuretijd lukte het de gasten toch langszij te komen, dankzij een goal van Mark van Petersen. De zwaluwen hadden het onheil over zichzelf afgeroepen door de 3-0 niet te maken en zich naarmate de tweede helft vorderde terug te trekken.

SDC Putten-Excelsior’31 1-1 (0-1)
Lange tijd hadden de Rijssenaren zicht op en dripunter, maar bij het scheiden van het veld kwam de thuisploeg toch nog langszij. Op het halve uur zette Hakim Ezafzazi de bezoekers op voorpsrong. Dat de thuisploeg het beste voetbal op de mat legde deerde de Rijssenaren geenszins. Weer liet de formatie van trainer Peter Wesselink in de slotfase een veer. Scoorde de tegenstander vorig weekend de winnende treffer in blessuretijd, dit keer kewam de deceptie al drie minuten vóór tijd.

FOTOGRAFIE: Henk Steen (SVZW-WHC)