Vrijdag 22 juni 2018
Twentesport

Stevo treurt, TVC’28 juicht en de spanning onderin stijgt

Geplaatst op 17 april 2017 door   ·   Geen reacties

TUBBERGEN/GEESTEREN – Het moet een ongeluk zijn geweest en geen noaberschop toen Ingmar Reinerink van Stevo uit Geesteren in de derby tegen TVÇ’28 kort voor tijd een eigen goal maakte, waardoor het thuisspelende Tubbergse Voetbal Club wel heel makkelijk aan de overwinning kwam.

Nee, een cadeautje voor de buren was het niet in deze eerste klasse-clash op De Grote Moat. Om drie redenen niet. Hoewel minder dan vroeger is er nog steeds veel gezonde rivaliteit tussen en beide clubs. Ten tweede is Stevo voormalig landskampioen bij de zondagamateurs (1994) en dat betekent dat elke andere ploeg uit de gemeente Tubbergen wil winnen van de roodgelen. Ten tweede wil zijn de dorpsaard – en eer van Geesteren en Tubbergen in het geding. En ten derde heeft Stevo door van TVC’28 te verliezen niet alleen die club de noodzakelijke punten bezorgd in de strijd tegen degraatie, maar zichzelf richting de degradatiezone gespeeld.

Voor de kop slaan

Reinerink zal zichzelf dus wel voor de kop kunnen slaan met dat eigen doelpunt van hem. Als er een ploeg had moeten winnen, dan de bezoekers uit Geesteren, op basis van het veldspel en een doelpunt (in de goal van de tegenstander) dat om dubieuze redenen werd afgekeurd, op aanwijzingen van de grensrechter.
De geldige treffer van de ongelukkige Reinerink dompelde Stevo in rouw en liet TVC’28 verlate paasboakes ontsteken

Verlies voor De Zweef

In het paasweekend kwam verder in de eerste klasse van het zondagvoetbal alleen De Zweef uit Nijverdal vandaag in actie. De ploeg van trainer Anton Wennemers prikte, te gast bij 1888 Quick in Nijmegen, wel af en toe een beetje, maar had een veel sterkere en geroutineerde tegenstander en werd uiteindelijk regulier met 4-0 naar huis gestuurd. Niet erg voor De Zweef dat zich zo goed als zeker veilig heeft gespeeld, tenzij er hele gekke dingen gebeuren.

Rigtersbleek belangrijk

Quick is nu opeens kampioenskandidaat omdat koploper BVC’21 verloor, nog slechts één punt voorsprong heeft en komende week naar Nijverdal komt. 1888 Quick ontvangt overigens TVC’28, dat zal willen aantonen ook zelf te kunnen scoren. Stevo moet naar Bemmel, hoog-genoteerd, maar vandaag wel verloren van Orion, dat nu evenveel punten heeft als TVC’28 en dus ook om lijfsbehoud strijdt. Om het jongensboek nóg spannender te maken: Orion speelt komende zondag in Enschede tegen Rigtersbleek, dat evenmin veilig is. Winst van Rigtersbleek is dus goed voor de deze club zelve en voor Stevo en TVC’28. Heya de Bleek.

De stand onderin, met nog vier wedstrijdrondes te gaan

Rigtersbleek 25 punten
Stevo 24 punten
TVC’28 23 punten
Orion 23 punten
Germania 20 punten

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief