Zaterdag 20 april 2024

DOS’37 pakt volle buit en Enter Vooruit nog puntloos

Geplaatst op 27 oktober 2018 door   ·   Geen reacties

VRIEZENVEEN – De essentie zat vanmiddag voor de Twentse eerseklassers in het zaterdagvoetbal in de blessuretijd.

Dat pakte voor DOS’37 goed uit, want die club won in de slotseconden, maar de gang van zaken na de negentigste minuut bezorgde Enter Vooruit de zoveelste kater en nog steeds geen punt(en).

DOS’37–KHC 2-1 (1-0)
In extremis pakte DOS’37 vanmiddag op eigen veld de volle buit, want in blessuretijd scoorde Stef van der Velden de 2-1 tegen KHC. DOS’37 kon ook het meeste recht laten gelden op de zege, want was met name voor de pauze veruit de bovenliggende ploeg tegen de gasten uit Kampen. Vooral routinier Nick Wennink kreeg een serie kansen om de Vriezenveners op voorsprong te zetten. Eentje daarvan benutte hij. De voetballers uit Kampen stonden erbij en keken ernaar. Na de rust was het aanvankelijk anders, want KHC begon aan een offensief om de gelijkmaker te forceren, wat een doelpunt van Bart de Nooijer opleverde. Dat was het sein voor DOS’37 weer ten aanval te trekken. Wennink, die kort na het begin al op de paal had geschoten deed dat nu weer. Aan de andere viel het doelpunt wel, de gelijkmaker dus. Dat leek de eindstand te worden, tot Van der Velden de geel-zwarten alsnog twee punten afhandig maakte.

Hierden–Enter Vooruit 2-1 (0-0)

Het leek er zowaar even op dat Enter Vooruit de eeste punten zou bijschrijven, toen Henri Knol een kwartier na rust de 0-1 voor zijn rekening nam. Het had er alle schijn van dat de ploeg van trainer Peter Schulte met dit doelpunt drie punten mee naar Enter zou nemen. Er was niemand die nog iets gaf voor de kansen voor de thuisploeg op zelfs een punt, tot dan in de 92ste minuut Hierden uit een rommelpot de gelijkmaker produceerde, die op naam zou komen van Nico Brouwer. Oké, één punt voor Enter Vooruit, het eerste van dit seizoen. Het mocht niet zo zijn. De ontzetting was groot toen nog dieper in de blessuretijd, namelijk de 95ste minuut, de bal ook nog op de stip ging en Ben Spoelstra er op elf meter geen moeite mee had de winnende voor zijn rekening te nemen. De deceptie was enorm in het Enterse kamp, niet alleen omdat de ploeg op nul punten blijft staan, ook en vooral om de manier waarop.