Donderdag 21 maart 2019
Twentesport

FC Twente verliest in Den Haag, degradatie nabij

Geplaatst op 14 april 2018 door   ·   Geen reacties

DEN HAAG – FC Twente is opnieuw een stap dichter bij degradatie uit de eredivisie gekomen. De ploeg verloor bij ADO Den Haag met 2-1.

FC Twente begon in Den Haag weer eens in een andere samenstelling. Door het ontbreken van Tom Boere stond Luciano Slagveer in de spits. Het bleek in combinatie met enkele andere omzettingen voldoende om ADO Den Haag een lastig eerste kwartier te bezorgen. De ploeg van trainer Pusic kwam zelfs op voorsprong. Na een voorzet van Adam Maher tikte Fredrik Jensen de bal binnen,

Tijdens het vervolg van het duel zakte FC Twente in en werd bet spel aan ADO gelaten. Door veel te vertragen en waar mogelijk tijd te winnen lukte het om de voorsprong vast te houden. Een fout van Assaidi leidde de gelijkmaker in. Assaidi wilde eenvoudig richting eigen doel lopen, verspeelde de bal aan Lex Immers, die spits Johnsen in staat stelde met een hard schot in de bovenhoek gelijk te maken.

Na rust was het de thuisploeg die de overhand had en het spel volledig bepaalde. FC Twente deed er alles aan ADO bij het doel weg te houden, maar kwam zelf niet meer aan aanvallen toe.

Een kwartier voor tijd bracht Johnsen ADO op een 2-1 voorsprong. De spits kreeg na een diepe bal vrij baan door het centrum van de verdediging en lobte de bal over de onnodig ver uitgelopen doelman Joël Drommel. Na de 2-1 was de wedstrijd gespeeld. FC Twente speelde de wedstrijd plichtmatig uit, niet meer bij machte nog iets terug te doen.

ADO Den Haag – FC Twente 2-1 (1-1)
Score: 13. Jensen 0-1, 45+2. Johnsen 1-1, 75. Johnsen 2-1
Arbiter: Gözübüyük
Geel: Meijers, Cuevas
ADO Den Haag: Groothuizen, Ebuehi (71. David), Beugelsdijk, Kanon, Meijers; Immers, Bakker, El Khayati (89. Gorter), Goppel (65. Falkenburg), Johnsen, Hooi.
FC Twente: Drommel, Van der Lely (82. Hooiveld), Thesker, Lam, Bijen, Cuevas (74. R. Jensen), Holla, F. Jensen, Maher, Slagveer, Assaidi (66. Tighadouini).

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief