Donderdag 28 maart 2024

Fotofinish 65ste Ronde van Overijssel; Bröchner wint

Geplaatst op 6 mei 2017 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN – In massale aankomst was wielerkanon Nicolai Bröchner vanmiddag de snelste en leepste sprinter. Hij won daarmee de 65ste editie van de Ronde van Overijssel.

Er was na een ook vanwege de wind zware en bijzonder levendige koers een fotonishfoto nodig om het 23-jarige Deense toptalent als winnaar aan te wijzen. Bert van Lerberghe finishte als tweede en Johim Ariessen eindigde als derde.

Peter Schulting uit Lemele (Dorp van de Ronde) fietste lang in het voorste gelid en maakte ook deel uit van de laatste ontsnapping, maar werd kort na de voorlaatste passage van de krijtstreep in de Wijnand Zeeuwstraat te Rijssen toch nog bijgehaald. Toch werd hij gehuldigd, als meest strijdlustige renner.

Gouden Wiel

Voor aanvang van Overijssels Mooiste werd gewezen voorzitter Jan Bakker van de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie het Gouden Wiel geëerd met het prestigieuze Gouden Wiel. Hem werd de hoge onderscheiding in de wielersport toegekend uit dank voor zijn jarenlange inspanningen voor de wielersport in het algemeen en de Ronde van Overijssel in het bijzonder.
Daarnaast werd hij ook nog voorgedragen als erevoorzitter van de Ronde van Overijssel. Zeven jaar geleden kreeg Bakker al het Zilveren Wiel en in 2002 werd hij Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Bakker was van 1988 tot en met vorig jaar voorzitter van de Ronde van Overijssel. Hij nam precies een jaar geleden afscheid en werd opgevolgd door Michel Vincent, maar geldt nog wel als adviseur van het huidige bestuur.

FOTOGRAFIE: Sportfoto.nl