Donderdag 20 juni 2019
Twentesport

Heracles speelt in Zwolle gelijk in pot met twee gezichten

Geplaatst op 27 oktober 2018 door   ·   Geen reacties

ALMELO/ZWOLLE – De oostelijk derby tussen Heracles en PEC Zwolle was er een met twee gezichten en eindigde in een puntendeling. De eerste helft was na een moeizaam begin, waarin PEC zijn stempel wilde drukken, duidelijk voor de Almeloërs en ze leidden bij de rust met 0-1 door een treffer van Adrián Dalmau, na een striemend schot op de lat van Brandley Kuwas, maar de tweede helft nam de druk van de Zwollenaren toe en dat resulteerde een kwartier voor tijd in een terechte 1-1 door Mike van Duinen. Daarna kon het nog beide kanten op, maar het bleef bij de dubbel-1.

Kwalitatief was het van beide teams geen grootse vertoning, er zat kennelijk derbydruk op. Bovendien staat Heracles vierde achter de traditionele Top Drie, met zicht op meer (bij winst zou de ploeg mogelijk Feyenoord passeren) en ook is het nog altijd zo dat adel verplicht. PEC is voor zijn doen juist heel matig aan het seizoen begonnen en dat geeft óók druk op een selectie, zeker thuis.

Als een furie
PEC begon als een furie, maar liet zich snel temmen, mede doordat de eerste ingrepen van doelman Janis Blaswich van Heracles goed waren. Het was de club van zwart en wit die scoorde en toen eigenlijk had moeten doorstoten, maar dat gebeurde niet, al kwam Kuwas met weer een vrije trap wel in de buurt, want het schot ging krap over de Zwolse goal.

Omgekeerde kopie
De tweede helft was een kopie van de eerste zij het dat nu Heracles met Sturm und Drang de tweede teffer wilde realiseren, maar toen dat niet lukte inzakte en Zwolle in de benen hielp en hun geloof schonp op een remise en wellicht meer adae gelijkmaker viel ruimeen kwartier voor tijd, PEC Zwolle rook dat er meer in kon zitten. Een aantal keren moest Blaswich zijn ploeg behoeden voor een achterstand, die vrijwel zeker tot meer tegendoelpunten zou hebben geleid, een aantal keren tastte de Duitse goalie ook lelijk mis, maar profiteerde PEC Zwolle niet. zodat het 1-1 bleef, wat gezien het totaalbeeld voor beide Overijselse eredivisionisten tevreden kan stemmen.

PEC–Heracles 1-1 (0-1)
Scoreverloop: 17 Dalmau 0-1, 74 Van Duinen 1-1
Opstelling Heracles: Blaswich, Breukers, Rossmann, Van den Buijs, Van Hintum, Drost, Van Nieff (72 Osman), Merkel, Kuwas (69 Duarte), Dalmau (84 Vermeij) en Peterson
Geel: Breukers, Van Hintum, Rossmann (Heracles), Dekker, Ehizibue (PEC)

FOTOGRAFIE: Bert Letteboer

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief