Dinsdag 23 april 2024

Heracles uitgebekerd na verlies tegen een beter Vitesse

Geplaatst op 31 oktober 2018 door   ·   1 Reactie

ALMELO – In de competitie gaan de zaken goed bij Heracles, maar in de bekerstrijd is het door een thuisnederlaag van 0-2 tegen Vitesse over en sluiten. Twee doelpunten, eentje vijf minuten voor rust en eentje vlak voor het einde, braken de Almeloërs vanavond op. De zege kwam de ploeg uit Arnhem ook het meest toe en voor Heracles betekent het dat alles op de competitie kan worden gezet.

Vitesse lijkt ondertussen een Angstgegner te zijn voor Heracles, want won ook al de eerste ontmoeting in de competitie, in Arnhem. Er komt nog een revanchemogelijkheid over ruim vier maanden, want dan komt Vitesse voor de tweede keer naar Almelo.

Aanvankelijk ging de wedstrijd gelijk-op, zonder spektakel, maar wel mogelijkheden voor ‘bekerkeeper’ Michael Brouwer zich te onderscheiden, onder meer door een inzet van Martin Ødegaard. Al bij het vorderen van de eerste helft bleek Vitesse meer power te hebben, al kreeg ook Heracles mogelijkheden, onder meer via Brandley Kuwas, die eindelijk weer eens een basisplek had, net als Vincent Vermeij, die in de punt van de aanvalslinie stond in plaats van Adrián Dalmau, die hem na rust wel verving.

Een minuut of vijf voor het rustsignaal wist Ødegaard met effectpochertje de Arnhemmers op 0-1 te zetten.

Vitesse in alles beter
Ook in het tweede bedrijf was Vitesse het beste van het spel, waarbij Bryan Linssen, de ex-Heraclied, zich met een poeier op de paal onderscheidde. Zo bleef het qua stand spannend, tot de beslissing een minuut voor het einde viel toen de net ingevallen Thomas Buitink de 0-2 produceerde.

Heracles-Vitesse 0-2 (0-1)