Dinsdag 23 april 2024

Heren Het Ravijn schrijven historie na zege in thriller

Geplaatst op 18 april 2015 door   ·   Geen reacties

0 CL3H0988NIJVERDAL – De waterpoloheren van Het Ravijn hebben zaterdagavond voor een stunt gezorgd in de play-offs om het landskampioenschap. In een ware thriller werd Polar Bears met 6-5 verslagen, waardoor voor het eerst in de clubhistorie de halve finale is bereikt.

Donderdagavond wonnen de mannen van Marcel ter Bals in een hard duel – er vielen twee rode kaarten voor de thuisploeg – al met 14-11 in Ede en dus beloofde het een spannende pot te worden in Nijverdal. In de beginfase van de wedstrijd werden beide doelmannen dan ook vaak op de proef gesteld. Vooral de sluitpost van de gasten uit Gelderland moest in actie komen, toen aanvoerder Adam Zaidi, Sander Veltkamp en Jorn Muller op zoek gingen naar de openingstreffer. Ondanks enkele manmeersituaties aan beide kanten werd er echter niet gescoord.

In de tweede periode kwam de wedstrijd pas echt los. Clubtopscorer Veltkamp opende na twee minuten de score en enkele seconden later lag de 1-1 al in het net. Vervolgens kwam Het Ravijn via Muller en Veltkamp wederom op voorsprong, maar telkens kwam Polar Bears langszij. De ploeg die één plaats boven Het Ravijn eindigde in de competitie kwam aan het eind van de tweede periode zelfs op voorsprong: 3-4.

Waar Polar Bears het in de derde periode vooral moest hebben van schoten uit de tweede lijn, was de ploeg van Marcel ter Bals enkele keren dicht bij de gelijkmaker. Schoten van Veltkamp, Zaidi (beiden twee keer), Istvan Keresztes en Jeroen Hogeboom vonden echter de lat (drie keer) of de keeper op hun weg.

In de allesbeslissende vierde periode hadden de Nijverdallers eindelijk hun vizier weer op scherp. Veltkamp maakte na een dekkingsfout 4-4 en uit een manmeersituatie maakte Rob Gortemaker er 5-4 van. Tussendoor hield keeper Dennis Stevens zijn doel enkele malen fraai schoon. Twee minuten voor tijd kwam Polar Bears toch weer op 5-5. Jeroen Cavaljé maakte zijn derde van de avond en hielp zijn ploeg daarmee naast Het Ravijn.

Een halve minuut voor tijd kwam de thuisploeg echter met een man meer te liggen en ontstond voor Het Ravijn de uitgelezen mogelijkheid op de winnende treffer. Jorn Muller werd uiteindelijk de grote man aan Nijverdalse zijde, toen hij zes seconden voor tijd na een voorzet de 6-5 binnen gooide. Zo bezorgde hij zijn club voor het eerst in de historie een plek in de halve finale en liet hij Polar Bears achter met veel frustratie, dat dat uitte door middel van veel duw- en trekwerk richting de scheidsrechter en Het Ravijn.

Het Ravijn – Polar Bears 6-5
Periodestanden: 0-0, 3-4, 0-0, 3-1
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Sander Veltkamp (3x), Jorn Muller (2x) en Rob Gortemaker