Woensdag 24 april 2024

Hockeyers van Almelo met veel jong talent verslaan PW

Geplaatst op 16 oktober 2017 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE/ALMELO – Voor de tweede keer deze maand werd het regionale mannenhockey getrakteerd op een ouderwetse Twentse derby. PW ontving in de tweede klasse de mannen van Almelo. Het werd een overwinning voor de Almeloërs, van wie trainer-coach Alexander Enzerink tevens technisch coördinator bij PW is

Het was dus letterlijk en figuurlijk bekend terrein voor Enzerink, maar zijn ploeg had het er een stuk lastiger mee: ‘We hadden weliswaar de hele wedstrijd het overwicht, echt overtuigend ging het voor rust nog niet. Het ging pas beter lopen toen we op 0-1 kwamen door een strafbal, die door Luuk Meijer werd benut. Dit gebeurde na een serie corners die allemaal werden gestopt door de zeer goed keepende Jelmer Kootstra van PW. Halverwege de tweede helft wist Sten Voortman de 0-2 te scoren waarna de wedstrijd op slot ging.

De grote winst van deze wedstrijd voor mij is dat we niet alleen hoeven te leunen op alleen maar gevestigde namen, maar ook dat jonge spelers als Koen Talsma zich prima ontwikkelen. Zo goed zelfs dat hij werd uitgeroepen tot Man of the Match.

Verlies voor Bully
Bully verloor met 2-1 bij Wageningen en dat was ook voor trainer-coach Bart Olde Boerigter een onaangename verrassing: ‘Nee, dit hadden we niet verwacht, maar we hebben het vrijwel volledig aan ons zelf te danken. Bij rust stonden we nog met 1-0 voor door een doelpunt van Leen Timmers, zijn twaalfde alweer van dit seizoen. Toen was er nog weinig aan de hand en hadden we het allemaal aardig onder controle. In de tweede helft speelden we vooral tegen onszelf en dat ga je niet winnen. Het werd chaos en in plaats van te winnen als team verliezen we als individu. Er is dus volop werk aan de winkel voor de komende veertien dagen in de voorbereiding op de thuiswedstrijd tegen koploper Leusden op 29 oktober.’

Wanprestatie van EHV
De hoogst spelende ploeg van Twente, de mannen van EHV in de eerste klas, leverden een regelrechte wanprestatie door een 3-0 voorsprong bij rust in de tweede helft te verspelen en vervolgens de shoot-outs volstrekt kansloos te verliezen. Aanvankelijk leek er voor de thuisploeg geen vuiltje aan de lucht en dankzij doelpunten van Joris Maathuis, Luuk Timmerman en Wouter Nederhand kon men fluitend aan de thee. Daarna ging alles mis wat er mis kon gaan en mocht EHV blij zijn dat het na zeventig minuten 3-3 was gebleven. De afsluitende shoot outs werden een afgang: na drie treurige pogingen waren ze voorbij en ging Apeldoorn als morele winnaar met het bonuspunt naar huis, waardoor beide ploegen nu met een gelijke score (vijf uit zes) aan de slechte kant van de ranglijst staan. Trainer-coach Gerard Alblas was dan ook niet zuinig in de kritiek op zijn mannen: ‘Vorig week verloren we ruim van Hattem, dat was vervelend, maar toen speelden we tegen een superieure ploeg. Nu laten we twee dure punten liggen tegen een directe concurrent, door onze eigen lamlendigheid en dat is eigenlijk nog veel erger.’