Matig Heracles pakt slechts een punt tegen hekkensluiter FC Dordrecht

Geplaatst op 12 december 2014 door   ·   Geen reacties

hoa- CF4A0763ALMELO – Heracles Almelo heeft zich vrijdagavond een slechte dienst bewezen, door nummer laatst FC Dordrecht op slechts een punt te houden. De Almeloërs keken lang tegen een achterstand aan door een treffer van Ryan Koolwijk, maar Oussama Tannane maakte twintig minuten voor tijd de gelijkmaker vanaf de stip. In het vervolg konden beide ploegen niet meer tot grote kansen komen, waardoor het 1-1 bleef in het Polman stadion.

Heracles begon vrijdagavond op de slechtst mogelijke wijze tegen hekkensluiter FC Dordrecht. Na drie minuten keek het al tegen een ongelukkige achterstand aan. Ryan Koolwijk, bezig aan zijn laatste wedstrijden voor de Schapenkoppen, schoot de bal op fortuinlijke wijze achter Dennis Telgenkamp. Nog geen minuut later kreeg Iliass Bel Hassani de beste kans in de eerste helft voor de Heraclieden, maar zijn inzet stuiterde net naast. De thuisploeg speelde uiterst chaotisch en kon daardoor amper kansen creëren. Alleen Bel Hassini kreeg opnieuw een goede schotkans die werd geblokt en Bryan Linssen kon net niet afdrukken na goed terugleggen van spits Wout Weghorst. Dordrecht kwam ook niet verder dan enkele afstandsschoten, maar bleef relatief eenvoudig overeind.

Na de theepauze veranderde er weinig aan het spelbeeld. Bel Hassani kreeg een goede schietkans, maar Heracles kon geen vuist maken tegen Dordrecht dat zelfs iets meer in de wedstrijd kwam. De gasten  konden bij vlagen zelfs controleren, wat te danken was aan het sterk spelende middenveld van de gasten. John Stegeman had de onopvallend spelende Linssen in de rust vervangen voor de sterke Denni Avdic om waarschijnlijk meer gevaar voor het doel te creëren, maar die wissel had een averechtse werking. Waar de Heraclieden voor rust nog enkele kansen kregen zonder goed te spelen, waren ze na rust zo goed als onmachtig.

Door een makkelijk gegeven strafschop van arbiter Bjorn Kuipers kreeg Heracles de kans om zich terug in de wedstrijd te knokken. Oussama Tannane benutte het buitenkansje een maakte de gelijkmaker vanaf elf meter. In het vervolg kreeg enkel Avdic en in de rebound Fahd Aktaou nog een kans op de 2-1, maar gezien het wedstrijdbeeld viel die 2-1 voor Heracles terecht niet. Rick ter Voorde kreeg namens Dordrecht nog een goede kans, maar Telgenkamp hield de gasten van de tweede overwinning van het seizoen af.

Heracles Almelo – FC Dordrecht 1-1 (0-1)
  3. Koolwijk 0-1, 73. Tannane 1-1.

Scheidsrechter: Kuipers
Geel:  Peersman (FC Dordrecht)
Toeschouwers: 8.420

Heracles Almelo: Telgenkamp, Koenders, Te Wierik, Zomer, Fledderus (40. Aktaou), Pelupessy, Bel Hassani, Bruns ,Tannane, Weghorst, Linssen (46. Avdic).

FC Dordrecht: Kurto, Fortes, Lima, Peersman, Van Deelen, Ojo, Van Haaren, Koolwijk, Van Overeem, Lieder (70. Meulens), Ten Voorde.