Dinsdag 23 april 2024

Moeizame winst van FC Twente thuis tegen Jong PSV

Geplaatst op 30 september 2018 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – FC Twente heeft ook de thuiswedstrijd tegen Jong PSV gewonnen. Net als vaker dit seizoen gebeurde dat met de nodige moeite. Halverwege stonden de Enschedeers op achterstand. Na rust benutte Boere een strafschop. Kort voor tijd bezorgde Aitor zijn ploeg een 2-1 zege.

FC Twente presteerde het weer eens om een matige helft te compenseren met een betere. Voor rust was het allemaal traag en ongeïnspireerd. Gevolg was dat Jong PSV moeiteloos in de wedstrijd bleef, nadat het na zes minuten op voorsprong gekomen was. Dat doelpunt oogde ook al knullig, want er ging matig verdedigen en een slechte ingreep van Drommel aan vooraf.

Betere tweede helft
Wat FC Twente na rust liet zien was ook niet altijd hoogstaand, maar in elk geval beter dan de prestaties voor rust. Zwakste schakel Jelle van der Heyden, die de geblesseerde Wout Brama verving, bleef in de kleedkamer achter. Met Zekhnini in de ploeg nam het tempo in elk geval toe. Na een overtreding op Gonzales ging de bal op de stip. Specialist Tom Boere liet weer eens zien waarom hij specialist is, hij schoot eenvoudig raak. Jong PSV trok zich terug, rekte tijd waar het kon en grossierde in blessurebehandelingen. Het hielp de Eindhovense talenten niet, want in de slotfase schoot Aitor FC Twente alsnog naar de drie punten. De bezoekers raakten nog een keer de paal, maar dat kon Twente niet meer deren.

FC Twente – Jong PSV 2-1
Score: 7. Rigo 0-1, 62. Boere 1-1 (pen.), 87. Aitor 2-1.s

FC Twente: Drommel; Ramos (89. Van der Lely), González, Bijen, Ricardinho; Smith, Van der Heyden (46. Zekhnini), Hölscher, Espinosa; Cantalapiedra, Boere (73. Oosterwijk).

Jong PSV: Van Osch; Teze, Abels, Obispo (60. Soulas), Kun (61. Wallenburg); Rigo, Duarte, Lundqvist; Verreth, Piroe (52. Fey, Gakpo.