Zaterdag 20 april 2024

Oranje vrouwen uitgeschakeld op WK

Geplaatst op 24 juni 2015 door   ·   Geen reacties

ned-vr-japanVANCOUVER (CANADA) – Het WK-debuut van het Nederlands-vrouwenelftal is geëindigd in de achtste finales. De ploeg van bondscoach Roger Reijners moest in Vancouver buigen voor titelverdediger Japan: 1-2. Het grote doel van Oranje, kwalificatie voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, bleef daardoor in Canada net buiten bereik.

Nederland wisselde tegen Japan, net als in de groepsfase, sterke momenten af met zwakke fases. Toch wist Oranje de Wereldkampioen lange tijd goed bij te houden. Het grote verschil was dat waar Japan scoorde, Nederland dat na liet. Nadat Nederland de eerste mogelijkheid onbenut liet, opende Japan na tien minuten de score.

Vervolgens hiel Japan de controle, verdubbelde de voorsprong en koerste naar de overwinning. In blessuretijd bracht Kirsten Van de Ven de spanning nog even terug, maar de gelijkmaker bleef uit.