Vrijdag 29 maart 2024

SVZW doet wat moet en wint (Flevo Boys trouwens ook)

Geplaatst op 12 mei 2018 door   ·   Geen reacties

VRIEZENVEEN – SVZW won in Kampen, van Go Ahead, maar Flevo Boys ook, van KHC. De clubs uit Wierden en Emmmeloord staan nu écht gedeeld aan kop in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal, want ook op doelsaldo. DOS’37 speelde zich vanmiddag in Vriezenveen veilig en Vroomshoopse Boys is veroordeeld tot deelname aan de nacompetitie om zich veilig te spelen.

SVZW won met 0-4 en Flevo Boys met 1-4. Met nog drie speelronden te gaan is het de vraag wie rechtsteeks promoveert en wie het in de nacompetitie met DETO en WHC moet proberen hoofdklasser te worden.

Go Ahead Kampen-SVZW 0-4 (0-3)
Door drie doelpunten, waarvan twee uit een strafschop, speelde SVZW vanmiddag al na één helft een gewonnen wedstrijd. Maaten Jansen scoorde de eerste treffer, Robin de Jong bracht uit een penalty na dik een kwartier de stand op 0-2 en Maarten Jansen liet na 35 minuten zien dat ook hij vanaf elf meter kan scoren. In de tweede helft gin het piano-aan, al maakte invaller Nigel Michels er drie minuten nog wel 0-4 van.

Hierden-DETO 2-2 (1-1)
De thuisploeg opende het bal door na ruim vijf minuten op 1-0 te komen, maar na een stief kwartier maakte Frank Smit er met het hoofd 1-1 van door een voorzet van Stef Reekers binnen te koppen. In de eerste minuut van de tweede helft was het Reekers zelf die de Vriezenceners op 1-2 bracht, ook met een kopbal, op aangeven van Tom Smoes. In de tweede helft nam de druk van Hierden enorm toe. Met kunst- en vliegwerk hield DETO stand, ook dankzij goed keeperswerk van Anthony van Zaltbommel. Een kwartier voor tijd was ook de Vriezenveense doelman kansloos op een inzet van Herman Zeeboer. Vóór aanvang werd een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan de gisteren overleden ex-voorzitter en erelid Jan Bruins van DETO.

DOS’37-FC Zutphen 2-0 (1-0)
DOS’37 speelde zich tegen een zeer zwakke degradant Zutphen definitief veilig. Een kwartier na het eerste fluitsignaal maakte Marc Meier het eerste doelpunt en een kwartier na het eerste fluitsignaal van de tweede helft scoorde Maarten Smit nummer twee voor de Vriezenveners. Veel kansen werden soepeltjes verprutst, dat kan ook de enige wanklank zijn, dat de geel-zwartebn iet gewoon met minimaal 8-0 wonnen.

DZC’68-Vroomshoopse Boys 4-1
Vroomshoopse Boys kan zich op de nacompetitie richten na het verlies bij DZC’68 dat weliswaar een optisch overwicht had, maar pas in de eindfase van de eerste helft doelrijpe kansen kreeg. Eén minuut voor rust klopte Robin Faber na een korte corner van dichtbij keeper Tim Sickman in de korte hoek. Een kleine tien minuten na rust schoot de gevaarlijks aanvaller Fatih Ilkan via centrale verdediger Ramon Bolks wat gelukkig raak: 2-0. In de 63ste minuut maakte keeper Tim Sickman z’n enige fout toen hij uit een corner de bal losliet. Sergio Keuntjes was er als de kippen bij om 3-0 op het scorebord te brengen. Kort daarna benutte Lars Scholten een strafschop voor de Boys. In de 89ste minuut zorgde Corne de Waard ervoor dat DZC’64 verdiend met 4-1 won. De promovendus uit Doetinchem heeft nog een kleine kans om de nacompetitie te ontlopen. Dat geldt dus niet meer voor Vroomshoopse Boys.