Woensdag 24 april 2024

Twee late treffers van Heracles zorgen voor een punt

Geplaatst op 18 april 2018 door   ·   Geen reacties

ROTTERDAM/ALMELO – In een knotsgekke wedstrijd speelde Heracles vanavond met 2-2 gelijk tegen Excelsior in Kralingen. Heracles speelde lang een verloren wedstrijd, na een rode kaart voor Peter van Ooijen en twee tegentreffers, maar in blessuretijd scoorde Jamiro Monteiro twee keer voor de Almeloërs, waarvan de tweede uit een penalty.

Voor beide ploegen stond er hoegenaamd niets meer op het spel, alleen hele wonderlijk rekenaars zien nog kansen voor deelname aan de nacompetitie voor Europees voetbal. De thuiswedstrijd van zondag over een week tegen FC Utrecht staat vooral in het teken van het 115-jarig bestaan van Heracles en daarna moet Heracles nóg een keer naar Rotterdam, maar dan voor een treffen met Sparta, waarvoor die wedstrijd een stuk belangrijker zal zijn vanwege de zorgen van de mannen van Dick Advocaat in hun gevecht om te overleven.

Twee uitgespeelde teams
De eerste helft was er echt één van twee min of meer uitgespeelde teams die weinig meer kunnen en niets meer hoeven. Het enige schrijvenswaardige was de goal van Ali Messaoud. Na de rust mocht Mike van Duinen van elf met keeper Bram Castro voor de tweede keer te laten vissen. Dat gebeurde na een handsbal in de zestien van Peter van Ooijen, die daarvoor ook nog eens rood kreeg – tikkeltje vreemd, want meer toeval dan opzet. Hoe dan ook, elf tegen tien man en twee tegen nul op het bord – kansloos.

Twee treffers Monteiro
Tot de blessuretijd. Monteiro, wéér de beste Heraclied, scoorde op fraaie wijze de aansluitingstreffer, waarna hij anderhalve minuut later de toegekende pengel nam nadat tn opzichte van de net ingevallen Jaroslav Navratil een overtreding zou zijn gepleegd, wat ook een zware beslissing was van scheidsrechter Siemen Mulder.

Excelsior-Heracles 2-2 (1-0)
Scoreverloop: 7 Messaoud 1-0, 50 Van Duinen 2-0 , 92 Monteiro 2-1, 93 Monteiro 2-2
Opstelling Heracles: Castro, Breukers, Droste (75 Jakubiak), Pröpper, Van Hintum, Monteiro, Niemeijer (89 Osman), Van Ooijen, Kuwas, Gladon (89 Navratil), Peterson
Arbiter: Mulder.
Rood: Van Ooijen (Heracles)
Geel: Droste (Heracles) De Wijs (Excelsior)