Zaterdag 20 april 2024

Slechte dag voor Twentse clubs in de eerste klasse

Geplaatst op 3 december 2016 door   ·   Geen reacties

overzicht-eerste-klasseVRIEZENVEEN – Voor de Twentse voetbalclubs in de eerste klas van het zaterdagvoetbal was het vandaag een zwarte dag, want SVZW, DETO, DOS’37, De Esch en Hulzense Boys verloren hun wedstrijden. Winst was er namens het Twentse smaldeel in deze klasse alleen voor Vroomshoopse Boys, want de blauw-gele formatie uit het kanaaldorp won de derby van de Boys in Hulsen. Voor de wedstrijden werd een minuut stilte in acht genomen vanwege het vliegtuigongeluk in Colombia (zie foto team Vroomshoopse Boys).

SVZW-WHC 1-2 (0-1)
Dankzij een goal in de laatste minut van de officiële speeltijd trok WHC in Wierden aan het langste eind en daarmee kreeg SVZW eigenlijk, zeker op basis van de eerste helft, te weinig. Bij een stand van 1-1 kon het in het laatste half uur twee kanten op, maar de voorhoedespelers van de Wierdenaren, onder wie goalgetter Dewi Perik ontbeerden richtingsgevoel. WHC wist in de eerste helft via een pegel van afstand van Mitchel Dijkhof op voorsprong te komen, SVZW kwam in de tweede helft door een kopbalvan Maarten Jansen langszij en kreeg daarna kanse op meer, totdat in de negentigste minuut Özhan Kardag de Wierdens illusies verpulverde door de 1-2 te laten noteren.

Hulzense Boys-Vroomshoopse Boys 0-2 (0-2)
Hulzense Boys heeft het moeilijk in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal. Op het eigen sportpark Smidserve verloren de rood-witten vanmiddag met 0-2 van Vroomshoopse Boys, dat daardoor wat meer lucht krijgt. De doelpunten werden namens de Boys uit Vroomshoop gemaakt door Tim van der Kolk en Ton Kunst. (later een uitgebreid verslag van deze wedstrijd)

DETO-KHC 0-2 (0-1)
Hoewel het team van trainer Walter Weghorst beter speelde dan in voorgaande wedstrijden en ook kans creëerde, was het DETO niet gegeven thuis tegen KHC ook maar een punt te pakken. Kevin Olaria, ex-WHC, zette de bezoekers in de eerst helft op voorsprong en na de rust maakte Joshua van Marle er 0-2 van. Intussen drong DETO aan, maar de ploeg had geen geluk, nadat Lesley Nahrwold in buitenspelpositie scorde knalde eerst Frank Smit op de lat knalde en deed in de laatste minuut de voor Koen Fleer ingevallen Mike Kerr hetzelfde, maar aan het vertoonde spel kan DETO moed ontlenen.

DUNO-DOS’37 3-1 (1-1)
In een gelijkopgaande wedstrijd zonder veel hoogtepunten won de in de tweede helft letterlijk met afstand beste ploeg, want DUNO scoorde tweemaal van afstand: eerst Shapoul Ali van buiten de zestien en daarna Aanas Aamai met een loeiharde en loepzuivere vrije schop van een meter of 35. Bij rust stond DOS’37 op sportpark De Waayenberg nog gelijk nadat Marc Meier de Variezenveners naast de gastheren had geschoten. Al vroeg in de eerste helft was DUNO via een leep-snijdende combinatie in op voorsprong gekomen.

Go Ahead Kampen De Esch 2-1 (1-1)
De Esch verloor in Kampen doordat de thuisploeg net wat effectiever voetbalde, in de zin van creativiteit en doelgerichtheid.