Woensdag 24 april 2024

Verliezend Twente scoort ook tegen FSV Mainz niet

Geplaatst op 5 augustus 2017 door   ·   Geen reacties

MAINZ/ENSCHEDE – FC Twente speelde vanmiddag in Duitsland een wedstrijd in drie periodes tegen FSV Mainz 05 in een leeg stadion. De wedstrijd was, op verzoek van de Duitse autoriteiten, niet toegankelijk voor publiek. Na negentig minuten stond het 0-0. Toen de basiskrachten werden vervangen door spelers uit het beloftenteam, sloeg Mainz twee keer toe en won het alsnog met 2-0.

In de eerste drie kwartier gebeurde er weinig. Mainz had het balbezit, maar de Twentse verdedigers gaven weinig ruimte weg. In de voorste linie kon Twente wederom geen vuist maken.

Het tweede deel van het  duel was nog nadrukkelijker voor Mainz. FC Twente werd vastgezet en de Duitsers kregen enkele mogelijkheden. Brondeel kreeg wat meer ballen te verwerken, maar bleef opnieuw vrij eenvoudig overeind.

In de 95ste minuut kwam Mainz op voorsprong.  Na een bal tegen de lat was de rebound wel raak. Even daarna haalde Jeroen van der Lely een speler onderuit in de Twentse strafschopgebied. Een penalty was het gevolg en deze werd zonder al te veel inspanning benut: 2-0. Daarmee was meteen de eindstand bepaald. FC Twente liet ook in de derde helft na om de doelman van Mainz te testen.

95. Bungert 109, 120. Brosinski 2-0 (pen.)
FC Twente: Brondeel, Ter Avest, Bijen(46. Andersen) , Thesker, Trajkovski, Holla (77. Van der Heyden), Laukart, F. Jensen, Gjorgjev, Kvasina, Boere
Opstelling derde 45 minuten: Hengelman, Andersen,  Bijen, R. Jensen, Schmidt, Van der Lely, Roemeratoe, Trotman, Buckley-Ricketts (110. Grootenhuis), George, Oosterwijk