Geplaatst op 6 mei 2018 door   ·   Geen reacties

HENGELO – De Twentse clubs in de eerste klasse hebben met wisselend succes geacteerd. BWO en Stevo deelden de punten. Ook Tubantia speelde weer eens gelijk. Rigtersbleek ging op eigen veld onderuit. De Zweef was de enige club die wel wist te winnen.

BWO – Stevo 1-1 (1-1).
Scoreverloop: Bollerman 1-0, Broekhuis 1-1 (pen.)

Hoewel Stevo het betere van het spel had, kwam BWO op voorsprong.  Uit een spelhervatting vanaf de zijlijn belandde de bal voor het doel van Roy Kreuwel en geheel vrijstaand kon een Bollerman bij de eerste paal binnenkoppen Stevo liet ook na de achterstand het betere voetbal zien en eigenlijk was het wachten op de gelijkmaker. Die kwam er uit een penalty. De opnieuw goed spelende Hugo Weerink werd onderuit gehaald door de keeper van BWO en Wilco Broekhuis verzilverde de toegekende strafschop. Na de pauze waren de ploegen meer aan elkaar gewaagd. Er waren opnieuw over en weer kansen, maar er werd niet meer gescoord.

Schalkhaar – Tubantia 1-1 (1-0).
Scoreverloop: Janse 1-0, Ter Hedde 1-1.

Voor rust was Schalkhaar de betere ploeg. Dat de ploeg uit Salland op voorsprong kwam was gezien het spelbeeld ook terecht.  Vervolgens zag het er lange tijd naar uit dat het bij een doelpunt zou blijven. Tubantia probeerde het wel, maar kreeg niet veel uitgespeelde kansen. Vlak voor tijd probeerde Ter Hedde het met een schot van afstand, en met succes.

Rigtersbleek – NEC 0-3 (0-1).
Scoreverloop: Hasselbaink 0-1, Atashi 0-2 (pen.), Ired 0-3.

Rigtersbleek kwam er tegen NEC niet aan te pas. Nadat de bezoekers uit Nijmegen voor rust op voorsprong kwamen, maar een op ruimere marge  hadden moeten staan, gebeurde dat na de hervatting wel. Nog twee doelpunten zorgden ervoor dat het verschil alsnog in ruime cijfers werd uitgedrukt.

Quick 1888 – De Zweef 0-1 (0-0).
Scoreverloop: Snellink 0-1

Het eerste kwartier was voor Quick, dat de week eerder al Rigtersbleek versloeg met 4-1. Vooral via de vleugels werd De Zweef overlopen, waarbij Dennie Hoogenkamp een betrouwbare sluitpost vormde. Na dat kwartier kreeg De Zweef langzaam meer grip op het spel en kon ook de doelman van Quick worden getest. Echt gevaarlijk werd het niet. Voor beide doelen overigens, zodat de 0-0 bij rust terecht was.

De tweede helft vertoonde hetzelfde beeld. Tot een kwartier voor tijd was De Zweef de betere ploeg met een paar kansjes. Toen nam Quick het initiatief, gelukkig duurde dit  niet lang. Quick moest vanaf dit moment ook verder met tien man toen een verdediger (reeds in bezit van geel) de doorgebroken Dennis van der Lely naar het kunstgras werkte. Tweede geel en dus rood.  Vlak voor tijd sloeg De Zweef toe. Een aanval over rechts met een strakke voorzet van Marco ten Dam eindigde bij de tweede paal op de voet van Nick Snellink, die de 0-1 binnen knalde.