Zondag 18 augustus 2019
Twentesport

Eekhoff wint in sprint Ronde van Overijssel op de macht

Geplaatst op 4 mei 2019 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN – Door de spurt voor drie te winnen heeft Nils Eekhoff vanmiddag in de straten van Rijssen de 67ste Ronde van Overijssel op zijn naam geschreven. Hij bleef op de meet zijn medekoplopers Martijn Budding en Piotr Havik voor. Het 21-jarige toptalent zegevierde de twee jaar geleden bij beloften in de aansprekende wielerklassieker Parijs-Roubaix, won deze week nog de laatste etappe van de Tour de Bretagne en was in Rijssen en zijn eentje te machtig voor de ploeggenoten Budding en Havik.

Door de explosiviteit en de schranderheid van Eekhoff was het Havik, die vorig jaar won en in het kopgroepje vier van de zes benen had, niet gegeven voor de tweede keer op rij Overijssels Mooiste te winnen. Eekhoff was domweg te sterk. Havik en Budding probeerden het wel, om en om, maar kregen Eekhoff er niet onder. Hij wees in de laatste centimeters vóór de meet, Budding naar plek twee.

Ootmarsum
Na een aantal pogingen van groepjes om weg te komen, onder meer in de buurt van Ootmarsum, dit jaar stadje van de ronde, ontstond de eerste breuk halverwege de wedstrijd, toen het peloton richting Vriezenveen koerste. De meeste groepen liepen weer samen tot één peloton, maar negentien renners bleven vooruit.

Beloning
De overwinning van was voor Eekhoff ook een beloning voor een dag van golvende aanvallen. In de laatste ronden om Rijssen was er nog een groep ven zeven kanshebbers, waaruit de later winnaar demarreerde, maar gezelschap kreeg van eerst Budding en later Havik, wat ook de volgorde op het podium was.

Tukkers
Rick Pluimers uit Enter was vandaag de beste Tukker op de 24ste plek. Gert-Jan Bosman uit Nijverdal en Robin Löwik uit Vriezenveen werden 27ste respectievelijk 28ste.

FOTO: Sportfoto.nl

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief