Donderdag 18 april 2024
Twentesport

Nederlanders blijven achter in dressuur van de Military

Geplaatst op 7 oktober 2016 door   ·   Geen reacties

TEKST: Wil Kars

BOEKELO – De score die de Britse amazone Isabella Innes Ker gisteren de eerste plaats in de Military Enschede in Boekelo opleverde, 40.0, kwam vandaag tijdens de tweede dressuur dag niet in gevaar. Ze leidt dus morgen als de cross-country begint.

Toch leek het even dat de allerlaatste starter van de tweede dag, Lauren Kieffer uit Amerikamet met Meadowbrook’s Scarlett, roet in haar adellijke pap ging strooien. Uiteindelijk strandde de Amerikaanse op 0.1 punt achterstand van Lady Roxburghe, zoals de adellijke naam van Ker luidt.

Eens te meer werd duidelijk dat de Nederlandse beoefenaren van de Military moeite hebben met het onderdeel dressuur. Eilaine Pen, Nederlands Kampioen in 2012 en lid van het bronzen WK team in Caen 2014, leverde met Dostowjeski van het Nederlandse tiental de beste prestatie met een voorlopige 27ste plaats in de rangschikking plaats te nemen.

Nederlandse titel

De tien Nederlandse combinaties in plaats van elf strijden nog om de Nederlandse titel, want Jan van Beek trok Diamond Dancer terug na de dressuur, omdat zijn paard niet helemaal topfit bleek te zijn. Elaine Pen gaat aan de leiding in het NK met Dostowjeski, voor Alice Naber-Lozeman met Coral Estate Curaçao, terwijl Tim Lips met Keyflow derde staat. Lips, die vandaag 31 jaar werd, had mogelijk gehoopt dat de jury hem als verjaardagspresentje hoog zou waarderen met Brent, waarmee hij vandaag van start ging, maar hij vond zichzelf terug op de 57ste plek.

Tekort aan water

De cross wordt in zijn algemeenheid als technisch lastig beoordeeld, maar lijkt beter te rijden te zijn dan ooit tevoren. Waren vroeger de akkers van Boekelo nog wel eens doorweekt van de regen in de voorafgaande weken, nu zijn de weiden en akkers kurkdroog. Zo droog zelfs dat de beken die het Twentse coulissenlandschap doorsnijden droog staan en dat er water aangevoerd moest worden om de watercombinatie van voldoende water te voorzien. Daardoor is het voor het eerst in de 46-jarige historie van de Military mogelijk dat dames op naaldhakken en gekleed in witte broeken de cross kunnen lópen.

De eerste deelnemer gaat morgenochtend om tien uur van start in de cross.

Delen is sportief

Reacties (0)




Archief