Donderdag 25 april 2024
Twentesport

Vrouwen staan aan top in Military in Boekelo/Enschede

Geplaatst op 8 oktober 2016 door   ·   Geen reacties

lauren-kiefferTEKST: Wil Kars

BOEKELO – De amazone Stephanie Böhe uit Duitsland leidt met Haytom na de crosscountry van vandaag het klassement van de Military Enschede te Boekelo. Ze wordt op e voet gevolgd door haar Amerikaanse tegenstrever Lauren Kieffer met Meadowbrook’s Scarlett. Ongekend, twee vrouwen voorop in de strijd om de zege, al zegt het nog niks, met drie mannen op hun hielen.

Het werd vandaag in de crosscountry uiteindelijk in (zes) seconden beslist, wat betekent dat morgen tijdens de afsluitende springwedstrijd dat het verschil een balk is.

Andreas Dibowski, de Duitse klasbak die Boekelo al tweemaal wist te winnen, staat met FRH Butts Avedon derde, voor de Nieuew-Zeelandse ruiter Mark Todd met Kiltubrid Rhapsody, terwijl Oliver Townend uit Engeland met Colley SRS vijfde staat; alles dicht bij elkaar.

Nederlandse titel

Is de volgorde in het eindklassement nog een grote vraag vanwege de geringe verschillen, dat geldt eveneens voor de strijd in de strijd, die om het Nederlands kampioenschap. Alice Naber-Lozeman, die met Coral Estate Harry Belafonte aan de leiding gaat (in het algemeen klassement staat ze twaalfde), heeft minieme voorsprong op Elaine Pen met Dostowjeski.Dat Naber-Lozeman met ACSI Zamzam ook nog derde staat in het Nederlands Kampioenschap met Coral Estate Curaçao vierde onderstreept de vorm waarin deze amazone momenteel verkeert. Op plek vijf staat Tim Lips met Keyflow.

Landenwedstrijd

Ook in de landenwedstrijd is het nog niet zeker of Nederland de huidige tweede plek weet vast te houden, want het Oranje kwartet van Martin Lips wordt op de hielen gezeten door Nieuw Zeeland, terwijl Groot-Brittannië schijnbaar onbedreigd aan de leiding gaat.

Val van debutant

De 22-jarige debutant Jordy Wilken stokte met met zijn paard Burry Spirit op één der hindernissen van de crosscounrty. De jonge ruiter uit Teuge bleef enige minutenliggen, wat voor verontrusting zorgde, maar na korte tijd stond hij op; uiteindelijk bleek in het ziekenhuis dat Wilken een hersenschdding heeft. Zijn geluk is geweest dat Burry Spirit naast zij paard viel dat bovendien kalm bleef.

De crosscountry van de 46ste editie van Military vond plaats bij machtig najaarsweer, een perfecte parcoursbodem en een technisch lastig traject. Volgens voorzitter Robert Zandstra waren er vandaag meer dan zestigduizend bezoekers, wat een record-aantal zou zijn.

FOTO: Lauren Kieffer in actie tijdens de crosscountry

Delen is sportief

Reacties (0)




Archief