Donderdag 25 april 2024
Twentesport

Borhave blijft na zege op Kwiek definitief eredivisionist

Geplaatst op 2 april 2017 door   ·   Geen reacties

TEKST: Wil Kars

BORNE/RAALTE – De vrouwenploeg van de handbalvereniging Borhave uit Borne speelt ook volgend jaar in de eredivisie. Dat was al zo ongeveer zeker, maar de winst van 26-28 in Raalte op het vooraf al vrijwel zeker gedegradeerde Kwiek, dat nog een minieme kans had op het hoogste niveau actief te mogen blijven, maakte dit weekend de prolongatie van het eredivisieschap officieel.

Borhave had het moeilijk tegen het opportunistische Kwiek, dat de strohalm pakte om het maximaal haalbare te bereiken: promotie-degradatiewedstrijd. Daarenboven was Borhave slordig en gemakzuchtig, al toonde het team wel dat het sterker was dan de formatie uit Raalte. Halverwege stond het 11-12. De gastvrouwen roken in het tweede bedrijf nog kansen op een stunt, kwamen zelfs brutaalweg op voorsprong, maar Borhave bleef in het spoor.

Kwiek streed voor elke sprank, maar vijf minuten voor het einde van de wedstrijd scoorde Borhave de gelijkmakende 25-25. Weer nam Kwiek een voorsprong en toen vond Borhave het genoeg, kwam eerst langszij en stoomde vervolgens voorbij.

Borhave speelt dinsdagavond in Amsterdam de halve finale in de bekerstrijd in tegen VOC, zal dan uit een ander vaatje moeten tappen, wat niet moeilijk zal zijn met zo’n prestigieuze wedstrijd.

Delen is sportief

Reacties (0)




Archief