Donderdag 18 april 2024
Twentesport

Kellen Waithira wint vijftigste Enschede Marathon

Geplaatst op 22 april 2018 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – De vijftigste Enschede Marathon is bij de vrouwen, waar al enige jaren de focus op ligt, gewonnen door Kellen Waithira uit Kenia in 2.34.06 voor Tsehay Maru uit Ethiopië en Milliam Naktar Ebongon uit Kenia die tweede en derde werden. Pauline Njeri liep lange tijd in de lead, maar moest uiteindelijk buigen. Bij de mannen ging de winst naar de Marokkaanse atleet Hicham El Barouki. Hij liet op de meet 2.26.18 uur noteren en had een flinke voorsprong op zijn landgenoot Mohamed Oumaarir en Christiaan Bosselaar.

De snelste Twentse lopers in Enschede waren gevestigde namen: Ingrid Prigge uit Borne en Leon Sanderman uit Rijssen.

‘We hebben vandaag laten zien dat de marathon meer dan ooit leeft in Enschede’, aldus evenementmanager Melief. ‘Dit jaar stonden er in totaal ruim elfhonerd deelnemers aan de start van de hele marathon, een absoluut record.’ Er deden zo’n zeshonderd Duitsers mee.

Waterposten
De organisatie had gezorgd voor veel spons- en waterposten. ‘Voor de sfeer langs het parcours was het mooie weer natuurlijk ideaal’, blikt Melief terug, ‘maar veel lopers hadden het zwaar, zeker de laatste kilometers. Bij dit soort omstandigheden is het superbelangrijk om te blijven drinken en jezelf niet over de kop te lopen.’ Op een aantal onwelwordingen en uitdrogingsverschijnselen na waren er op geen noemenswaardige calamiteiten.

Delen is sportief

Reacties (0)




Archief