Zondag 25 augustus 2019
Twentesport

Alleen thuiswedstrijd voor de Almelose hockeyvrouwen

Geplaatst op 16 november 2018 door   ·   Geen reacties

ALMELO – De hockeyvrouwen van MHC Almelo spelen als enig standaardteam van alle Twentse clubs zondag op eigen terrein. De andere ploegen hebben een uitwedstrijd, waarbij het vaak om fikse afstanden gaat.

Zo reizen de vrouwen van EHV uit Enschede af naar Heerenveen waar Quick Stick op ze wacht. Om in de top drie te blijven moet er gewonnen worden en dat lijkt met acht punten verschil in hun voordeel geen onwaarschijnlijke optie.

EHV
Een lastiger missie ligt er voor de EHV-mannen in de wedstrijd bij Houten, de ambitieuze nummer twee van de ranglijst. Trainer-coach Jack Justus verwacht een pittige wedstrijd: ‘Houten heeft een fysiek sterke ploeg die wil promoveren, met handige spitsen en een goede corner. We zullen als team zeer geconcentreerd moeten zijn om een resultaat te halen.’ Een opsteker voor EHV is dat centrale verdediger Sem De Muur Hoogteijling na een lange afwezigheid vanwege zijn studie weer beschikbaar is.

Oppakken
De vrouwen van Almelo, die dus als enige thuisspelen, krijgen te maken met de nummer twee, Uden, dat met zeven punten meer uit Brabant komt. Trainer-coach Tino Stoop snapt de boodschap en hoopt dat zijn team na de grote nederlaag bij Apeliotes de draad weer kan oppakken. Dat zou dan meteen een mooie opsteker zijn voor de bekerwedstrijd bij Twente in Hengelo voor de Silver Cup die vrijdag 23 november wacht.

Pijn doen
De mannen van Almelo verheugen zich volgens trainer-coach Alexander Enzerink op de uitwedstrijd bij Wageningen: ‘Dat is altijd een leuke tegenstander, vooral nu ze op dit moment mooi meedoen in de top. Dit betekent dat we ze pijn moeten gaan doen. Dat we dat kunnen hebben we al laten zien, want we zijn ook de enige ploeg die tot nu toe van koploper De Mezen heeft gewonnen.’

Bully
Voor de vrouwen van Bully ligt er zondag een uitgelezen kans om de onderste regionen definitief te verlaten. Bij winst op en in Amersfoort wordt het onderlinge verschil vier punten en kan de winterstop met nog meer vertrouwen tegemoet worden gezien. De mannen van de Bully vertrekken naar het Arnhemse Malburgen met dertien punten voorsprong in de tas, waarin dus ruimte is voor nog drie erbij.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief