Maandag 23 april 2018
Twentesport

Mooi veld in Overijssels Mooiste en wielercafé in Lemele

Geplaatst op 12 april 2017 door   ·   Geen reacties

RIJSSEN/LEMELE – Er rijden zaterdag 6 mei in de 65ste editie van de Ronde van Overijssel twee profploegen mee: Roompot-Nederlandse Loterij en het Belgische Team Sport Vlaanderen-Baloise.

Deze twee pro-continentale formaties geven de koers wellicht in figuurlijke zin meer reliëf. Bij elkaar staan er 21 ploegen uit zeven landen bij het Parkgebouw te Rijssen achter het hek in afwachting van het startschot.

Zo rijden in ‘Overijssels Mooiste’ renners mee van de Nederlandse continentale ploegen Destil-Piels, Baby Dump, Metec-TKH en Monkey Town, plus gelijkwaardig geachte ploegen uit België, Denemarken, Duitsland, Ierland en Luxemburg. En verder zijn sterke clubteams genood, waaronder VolkerWessels-Merckx Cycling Team, Sensa Kanjers voor Kanjers, Vlasman Cycling Team, NWV Groningen en De Jonge Renner.

Wielercafé

In zaal Dijk te Lemele vindt morgenavond (donderdag) een wielercafé plaats waarin onder meer de wielercommentator Herbert Dijkstra en profrenner Maurits Lammertink aan het woord komen. En verder worden topcoureurs van weleer geïnterviewd, onder wie Tour de France-winnaars. onder wie wellicht (je weet nooit)komt de legendarische Hennie Kuiper. De oer-Tukker kan mooi vertellen over zijn ervaringen, de winst in Parijs-Roubaix en zijn vandaag geopende en naar hem genoemde wielermuseum in een melkstal van zijn geboortehuis in Noord-Deurningen te Dinkelland. Bij die opening waren trouwens ex-Tour de France-winnaars Jan Jansen en Joop Zoetmelk ook present, dus…

ARCHIEFFOTO: Herbert Dijkstra in gesprek met legende Joop Zoetemelk

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief