Zaterdag 19 oktober 2019
Twentesport

Bob de Jong al kampioen, maar wil Hellendoorn winnen

Geplaatst op 17 september 2019 door   ·   Geen reacties

HELLENDOORN/DEN HAM – De 38-ste editie van de Eurol Hellendoorn Rally doet komend weekend het dorp Luttenberg aan, met een klassementsproef op de Luttenbergring. Daar staat tegenover dat de klassementsproeven in Ypelo en op het bedrijvenpark Twente in Almelo zijn geschrapt. Nieuw is dat er zaterdag liefst twee klassementsproeven zijn in de gemeente Twenterand, beide in Den Ham: op de Mageleresch en bij de Linderbeek. Verder keert de proef op de Piksen in Hoge Hexel terug en is die op Borkeld bij Rijssen nieuw.

Hoewel hij al Nederlands rallykampioen is, na de winst in de Omloop van Vlaanderen, wil Bob de Jong met zijn navigator Bjorn Degandt dit weekend ook de Hellendoorn Rally graag winnen, want het is de grootste rally van Nederland en die wil iedereen wel bijschrijven. De kersverse Nederlandse vaandeldrager zal het ook aan zijn stand verplicht achten niet alleen te accelereren, maar ook te excelleren, met name op de veertien klassementsproeven: totaal 170 kilometer, waarvan zestien onverhard.

De meest geduchte concurrenten van Hyundai-held zijn naar verwachting de Skoda-boys Bernhard ten Brinke en Kevin van Deijne benevens Ford-rijder Jasper van den Heuvel.

Naast het start- en finishpodium zijn ook het zogeheten parc fermé en de hergroepering in de nieuwe manege ‘t Oale Spoor te Hellendoorn, terug op de oude stee, waar al het ceremonieel na een uitbreiding/verbouwing overdekt kan plaatsvinden. Het servicepark is evenals voorgaande jaren op het bedrijvenpark ’t Lochter. De organisatie streeft dit jaar naar een compactere opzet van het serviceterrein.

foto: Team Bob de Jong Rallying

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief