Borhave begint tweede seizoen eredivisie met remise

Geplaatst op 24 september 2017 door   ·   Geen reacties

BORNE – Het vrouwenteam van de handbalclub Borhave speelde vandaag in de eigen sporthal ‘t Wooldrik met 21-21 gelijk tegen Venlo. Daarmee deed de thuisploeg zichzelf eigenlijk tekort. Beide verenigingen azen dit seizoen volgens bestuurslid Varenhorst op een plek in de top-zes in de eredivisie.

Het was in de ambiance van ’t Wooldrik een aantrekkelijke wedstrijd. De teams waren tegen elkaar opgewassen, al had Borhave een licht overwicht en daarom moeten winnen. Daarvoor is nodig dat er treffers worden genoteerd en dat deden de Bornse vrouwen onvoldoende. De ploegen hadden beide wel de wil om te winnen, wat de wedstrijd ten goede kwam. Ook de ploeg van trainer Robin Gielen, van mannentrainer bij Venlo vrouwentrainer geworden, had periodes van drift en durf.

Borhave drukte het overwicht uit in ballen op de paal of met veel vaart in de dampkring rondom het doelwachtershok. Overigens was de keeper van Venlo ook een stevige sta-in-de-weg. De bezoekers toonde zich vel effectiever met de kansen en liep uit naar 2-5, wat het sein voor Borhave was beter te mikken, waardoor het 5-5 werd. Vervolgens ging het gelijk-op tot de pauze die bij 10-11 aanbrak.

In de tweede helft veranderde er weinig in het spelbeeld. Vooral in het laatste kwart van de wedstrijd hadden de Bornsen weer de overhand, al kon het alle kanten op. Omdat de thuisploeg ‘vergat’ de genadeslag uit te delen bij 21-20 en Venlo daarop de 21-21 afdrukte, was de remise het maximaal haalbare en uiteindelijk ook terecht.

De speelsters waren na afloop niettemin overwegend teleurgesteld en trainer Rik Philips deelde in die misère, al wees hij óók op op de soepele aanvallen, gevaarlijke uitbraken en hecht-solide dekking.