Vrijdag 19 april 2019
Twentesport

Borhave en DSVD veroordeeld tot verliezerspoule

Geplaatst op 3 februari 2019 door   ·   Geen reacties

DEURNINGEN/BORNE – De handbalvrouwen van DSVD in Deurningen wonnen dit weekend thuis van SEW. Het was een nipte zege. Ook de handbalvrouwen van Borhave zo’n soort nauwsluitende uitslag, maar dan met verlies, want uit bij Handbal Venlo werd het in een hyperspannende 24-23 voor de thuisploeg.

Beide clubs zijn veroordeeld tot de verliezerspoule, waaruit de degradanten tevoorschijn komen. Gezien hun spel moeten zowel Borhave als DSVD in staat zijn eredivisionist te blijven.

Borhave
In theorie kan de Bornse ploeg de verliezerspoule nog ontlopen en zich net als vorig seizoen voor de kampioenspoule plaatsen, maar de kans is klein. ‘We zijn vergeten onszelf te belonen’, was de reactie van Borhave-trainer Rik Philips over de cruciale wedstrijd in het diepe zuiden. ‘In de slotfase maakten we een aantal verkeerde keuzes, waardoor Venlo de partij alsnog naar zich toe kon trekken. We hebben veel paal en lat geraakt, maar alles overziend hadden we hier gewoon de wedstrijd moeten winnen. We stonden aan de goede kant van de score, maar hebben het weggegeven.’

DSVD
De handbalsters van DSVD hebben de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie gewonnen. Het was in sporthal ’t Hoge Vonder een merkwaardige wedstrijd, met een grillig scoreverloop. SEW liep geregeld uit, want de West-Friezinnen waren niet gekomen om de berusten, maar om te bestrijden. DSVD werd geregeld op achterstand gezet en diep liep op tot zeven punten. Uiteindelijk kwamen de Deurningse vrouwen net op tijd in goeden doen om een inhaalrace met een winst van 26-25 te bekronen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief