Donderdag 18 april 2024

Borhave moet na verlies aan de bak voor klassebehoud

Geplaatst op 12 maart 2017 door   ·   Geen reacties

TEKST: Wil Kars

BORNE – Het vrouwenteam van de handbalclub Borhave uit Borne verloor vandaag de ongemeen spannende thuiswedstrijd tegen Vlug & Lenig (V&L) met 27-28 en is daardoor nog niet zeker van een tweede seizoen in de eredivisie, al heeft de ploeg continuering in eigen hand.

Vooraf was duidelijk dat de winnaar van het treffen in ‘t Wooldrik sowieso in de eredivisie zou blijven. Het bleek aanleiding te zijn voor een up-tempo-pot en voor zenuwsloping vanwege de spanning. Het ging namelijk gelijk op. Bij rust leidden de bezoekers uit Geleen met 12-14. Ook het tweede bedrijf Ook in het tweede bedrijf was er sprake van gelijkwaardigheid. Het culmineerde in een zinderend slot.

Borhave kwam van een achterstand terug tot 21-21 en nam zelf een voorsprong 24-22. Acht minuten voor tijd was de stand weer gelijk 25-25 en lag de wedstrijd volledig open. V&L was de ploeg die wederom voorsprong nam, uiteindelijk ook beslissend. Twee minuten voor tijd stond de einduitslag 27-28 al op het scorebord. Beide ploegen wisten in de laatste twee minuten niet meer tot scoren te komen.

V&L is met dit resultaat definitief veilig. Borhave staat nu op de (veilige) tweede plaats met Emmen & Omstreken (E&O) op slechts één punt. De beslissing valt over twee weken als beide teams elkaar ontmoeten. Dat gebeurt in Borne. De verliezer zal gedoemd zijn een beslissingswedstrijd (promotie/degradatie) te moeten spelen tegen een club die naar de eredivisie wil. Kwiek uit Raalte lijkt met vijf punten achterstand rechtstreeks te moeten degraderen.