Borhave na remise in Geleen uiteindelijk op achtste plek

Geplaatst op 9 april 2017 door   ·   Geen reacties

TEKST: Wil Kars

BORNE/GELEEN – Het vrouwenteam van de Bornse handbalclub Borhave heeft zijn laatste wedstrijd van het seizoen in Geleen gelijkgespeeld. Het werd tegen Vlug en Lenig 22-22.

Beide ploegen waren al verzekerd van voortzetting van het verblijf in de vaderlandse eredivisie plaats. De inzet was plek zeven plaats in de eindrangschikking. Borhave moest daartoe winnen en is ny achtste geworden.

De wedstrijd ging gelijk-op, bij rust stond het 12-12. Na de pauze liep de thuisploeg weg tot 18-13, waarna Borhave aan de inhaalrace begon en langszij kwam bij 21-21. Borhave drukte door naar 21-22. In de laatste minuut scoorde V&L de gelijkmaker op 22-22. In een ultieme poging de wedstrijd alsnog winnend af te sluiten nam Borhave coach Rik Philips ruim twintig seconden voor tijd een time-out. Het daarin afgesproken aanvalspatroon leverde een treffer van Eva Seiger op, maar die werd afgekeurd omdat het na het verstrijken van de reguliere speeltijd gescoord zou zijn.

Blessure

Een bittere pil was er in de laatste wedstrijd van het seizoen voor Moud Vlaskamp (zie foto) die al in de eerste helft zwaar geblesseerd aan de knie uitviel. De cirkelspeler moet vrezen dat het een kruisbandkwetsuur zal blijken te zijn, waarvan het herstel veel tijd vergt.