Donderdag 18 april 2024

Borhave verliest in beker van VOC, maar trots overheerst

Geplaatst op 4 april 2017 door   ·   Geen reacties

TEKST: Wil Kars

BORNE/AMSTERDAM – Er was op een stunt gehoopt, niet gerekend. Daarom was de teleurstelling bij de handbalvrouwen van Borhave uit Borne na de nederlaag van 33-20 in de halve finale tegen het bolwerk VOC in Amsterdam snel verdwenen.

Wat uiteindelijk resteerde was grote trots, want natuurlijk was VOC beter, momenteel de beste van het land bij de vrouwenteams in de eredivisie, maar Borhave, debutant op dit niveau, had toch maar mooi die halve finale van de bekerstrijd gehááld, nadat afgelopen weekend voor de reguliere competitie prolongatie van het verblijf in de eredivisie was gerealiseerd.

En dat VOC een flinke maat te groot zou zijn, was vooraf duidelijk. Bij rust stonden de Amsterdammers, die op de dubbel azen, al met 14-7 voor. In de tweede helft bouwde VOC de voorsprong gestaag uit, met 19-13 als helftstand en dus 33-20 als eindstand. Het sseizoen zit er voor Borhave nu op, VOC speelt medio volgende maand de bekerfinale tegen Dalfsen of Quintus.