Vrijdag 29 maart 2024

Borhave wint in Twentse derby met 23-20 van DSVD

Geplaatst op 16 november 2019 door   ·   Geen reacties

BORNE – De handbalderby tussen de vrouwenteams van Borhave en DSVD is in Borne met 23-20 gewonnen door de thuisploeg, na een ruststand van 13-10. In een gelijkopgaande wedstrijd, zeker in de tweede helft, trokken de Bornse vrouwen in een bloedstollende slotfase met 23-20 aan het langste eind.

Het was vanaf het begin een wedstrijd met een nerveus karakter, want de zenuwen gierden door de kelen, zowel op de vloer als op de tribunes in het volgepakte sporthuis ’t Wooldrik. Toch was Borhave gesteund door het thuispubliek de bovenliggende partij.

Driekwart van de wedstrijd hadden de Bornse vrouwen van Borhave-trainer Herman Keppels een punt of drie voorsprong, een paar keer kwamen de gasten op gelijke hoogte, tot 18-18, in het laatste kwart boezemde de jeugdige brigade uit Deurningen hun collegae zelfs hevige angst aan, maar dat bleek voor de thuisclub dit keer wél een goede raadgever, want Borhave schakelde met de rug tegen de muur een tandje bij, al het kon het in de hectiek van de laatst fase alle kanten op, waarbij der ervaring van Borhave en de steun van het Bornse publiek de doorslag gaven.