Donderdag 28 maart 2024

Bully-hockeyers maken’t zichzelf lastig in promotiestrijd

Geplaatst op 14 mei 2019 door   ·   3 Reacties

OLDENZAAL – De hockeyers van Bully hebben zondag op eigen veld met 2-2 gelijk gespeeld tegen Zevenaar, waarmee ze het zichzelf in de strijd om directe promotie naar de eerste klasse onnodig lastig maken. Trainer-coach Vincent Steggink zag zijn ploeg naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer worstelen en ploeteren, vooral met zichzelf.

‘Het had in het eerste kwartier al klaar moeten zijn, maar helaas hebben we in die fase verzuimd afstand te nemen’, aldus Steggink. In de tiende minuut werd het 1-0 door Ruben Kattier uit een aanval over rechts. Zevenaar wankelde, maar bleef overeind door een goede keeper en te weinig efficiëntie Bully. Het tempo zakte in de loop van de eerste helft te veel weg en Zevenaar werd kwam daardoor terug in de wedstrijd, werd een echte tegenstander. In de rust is geprobeerd om iedereen weer op scherp te krijgen en echt baas in eigen huis te zijn, maar het tegenovergestelde gebeurde. Zevenaar ging fysiek vol op, weerde zich fel en vijf minuten voor tijd stond na twee velddoelpunten een dramatische 1-2 op het bord. Steggink: ‘We mochten van geluk spreken dat het in de laatste minuten wel lukte om te scoren, waardoor in ieder geval nog één punt werd binnengehaald. Het is voor een kampioenskandidaat lastig om tegen teams te spelen die niets te verliezen hebben en om te gaan met de mentale druk die iedere week iets groter wordt.’

Met drie wedstrijden te gaan is er nog veel mogelijk en na de benauwde 3-2 winst van Fletiomare op degradant Zeewolde staan we op een gedeelde eerste plaats met een marge van vijf punten op Wageningen, de tegenstander van komende zondag. ‘Als we die winnen zijn we gepromoveerd en daar gaan we ons deze week op voorbereiden.’

De vrouwenploeg van Bully had in Oldenzaal geen kind aan Quick Stick, dat met een 4-1 nederlaag terug naar Heerenveen moest.

Almelo wint en verliest
De mannen van Almelo speelden thuis met 3-3 gelijk tegen Baarn, de vrouwen verloren in Velp van MHC Arnhem. Trainer-coach Tino Stoop sprak van een ongelukkige nederlaag voor de vrouwen: ‘De wedstrijd kwam voor ons moeilijk op gang, hoewel we veel kansen kregen. Arnhem was effectiever in de afronding. Na de 2-0 achterstand gingen we een tempo hoger spelen, wat een doelpunt van Veerle Brenninkmeijer opleverde. Grote kansen voor onze spitsen werden helaas niet benut.’

Record voor de mannen van EHV
De mannen van EHV braken een historisch clubrecord met zeven overwinningen op rij, waarvan vier voor de competitie. Na QZ, GCHC en Beuningen moest ook Amersfoort er aan geloven. Joris Maathuis, twee keer Stijn Adolfsen en Marnix Brands scoorden voor de Enschedeërs, die in de serie van zeven ook Zwolle en De Kromhouters voor de Silver Cup versloegen, gevolgd door winst in een oefenwedstrijd bij overgangsklasser Hattem. Door al deze punten is het linker rijtje bereikt, maar het vizier is gericht op een vierde plek, één van de hoogste klasseringen ooit.

De vrouwen van EHV verloren thuis met 0-3 van Ede en moeten voorlopig ook hun aanvoerster Lotti Arts missen, die het veld verliet met een blessure aan de enkel. De play offs zijn nog niet helemaal uit zicht, want dankzij een relatief gemakkelijk programma met uitsluitend tegenstanders uit de laatste zes van de ranglijst kan een eindsprint nog toereikend zijn.