Dinsdag 23 april 2024

Bully-vrouwen blijven winnen, nu met 5-0 van de Studs

Geplaatst op 21 oktober 2019 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL/ENSCHEDE – Vanwege de herfstvakantie waren er zondag alleen voor de hockeyteams in de eerste klasse competitiewedstrijden. De vrouwen van Bully wonnen opnieuw, voor de vijfde keer achter elkaar alweer, nu van de Groninger Studs. Trainer-coach Irene van der Lied (zie foto) kan haar team nu voorbereiden op de topper van aanstaande zondag, thuis tegen het Arnhemse Upward. Beide ploegen staan in de punten gelijk, maar qua doelsaldo is er een groot verschil: bij Bully staat de teller op 28-5, Upward doet het met 13-3.

Het was volgens Van der Lied een lekkere wedstrijd tegen een fysieke tegenstander, waarbij Bully de hele wedstrijd eigenlijk wel domineerde. De 1-0 kwam tot stand door een mooie hoge tip in de linker bovenhoek vanaf de rand van de cirkel door Bente Habers. De 2-0 scoorde Ellemijn ter Bekke, die een voorzet van Jet Huitink bij de tweede paal kon intikken. De 3-0 van Pien Schopman was tevens de ruststand. De 4-0 werd gescoord door Jet Huitink na een mooie actie van Rimke Westerveld en de 5-0 was een harde knal van Bente Habers in de rechter bovenhoek.

Bully-mannen
De mannen van Bully werden in hun thuiswedstrijd tegen de Utrechtse studenten van USHC gecoacht door Herman Kemna en (aanvoerder) en Jasper Roozendaal, die de vakantie vierende Vincent Steggink vervingen. Volgens Kemna moest Bully in het eerste kwart nog een beetje wennen aan het tempo van USHC, met als gevolg twee onnodige tegengoals: eerst uit een scrimmage voor het doel en vervolgens na een houdbare corner die ontstond door knullig balverlies. De ruststand werd 1-2 omdat Bully meer grip op de wedstrijd kreeg en Leen Timmers fraai scoorde uit een ingestudeerde strafcornervariant. In het derde en vierde kwart ging het aardig gelijk op en kregen beide teams kansen, waarbij Bully echt de mogelijkheid kreeg de stand gelijk te trekken en er zelfs een inzet net voor de lijn werd weggewerkt. Bully bleef aandringen, maar kwam door een discutabele gele kaart in de laatste tien minuten met tien man te staan. Mede hierdoor kon USHC counteren naar de 1-3 en was de beslissing gevallen. Kemna: ‘Het was best een goede wedstrijd waarbij collectief veel inzet geleverd is en tactische taken goed werden uitgevoerd. Dit niveau moeten we de komende weken vasthouden om de directe concurrenten in de onderste regionen op afstand te kunnen houden.’

EHV wel en niet
Binnen de teams van EHV is het al jaren een terugkerend motto: Upward uit, altijd lastig. Ook deze keer was het raak, nu voor de vrouwen, die met een 2-0 nederlaag uit Arnhem terugkwamen. Bij de stand 1-0, ver in de wedstrijd, haalde EHV de keepster eruit en ging het alles of niets spelen. Het werd het laatste, want een strafcorner keren zonder keeper is voor elke hockeyploeg, en dus ook voor de vrouwen van EHV, iets te veel gevraagd.

De mannen van EHV speelden bij QZ in Nijmegen geen echt goede wedstrijd, maar de bijna geheel herstelde trainer-coach Ronald Brouwer, die langs de lijn weer van de partij was, was over twee dingen zeer te spreken: ‘We hadden afgesproken alles te geven en geen moment te verzaken. Dat hebben we allebei geleverd, maar omdat QZ zeer defensief speelde, hadden we moeite om een gaatje te vinden. Aan de andere kant kwamen we een paar keer goed weg, omdat onze keeper Paul Bongers weer in topvorm was.’ Net als twee weken geleden bij Shinty toonde EHV zich weer eens als Gronau-West: vier minuten voor tijd scoorde Floris Kroezen uit een scrimmage, een minuut later besliste Joris Maathuis de wedstrijd door de vijfde strafcorner te benutten (eindstand 0-2). Positief was opnieuw het prima optreden van Luuk en Han Hoefman, de 16-jarige tweeling uit de A1.