Donderdag 18 april 2024

Bully-vrouwen zetten goede serie voort in Heerenveen

Geplaatst op 5 november 2018 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL – Het was voor het Twentse hockey een redelijk goede zondag, met negen punten uit zes wedstrijden in de eerste en tweede klasse.

De vrouwen van Bully leverden misschien wel de beste prestatie door in Heerenveen met 4-1 van Quick Stick te winnen en daarmee de goede serie van de laatste weken voort te zetten. Onderin speelden de directe concurrenten Apeldoorn en Deventer met 1-1 tegen elkaar gelijk, waardoor Bully op de ranglijst een vreugdesprongetje naar de negende plaats maakt.

De mannen van Bully deden het eveneens prima met een 3-2 winstpartij bij Zevenaar, waarover trainer-coach Vincent Steggink het volgende te melden had: ‘Zevenaar is op eigen veld een lastige tegenstander, won de eerste drie thuiswedstrijden. We speelden rustig en bijna foutloos en Ralf Peters scoorde twee keer. Tien seconden voor het rustsignaal gaven we het overwicht weg door op klungelige wijze tegen een strafcorner aan te lopen: 1-2. Na rust lag de controle weer bij ons en Ruben Kattier scoorde halverwege de tweede helft de 1-3, waarbij het in de hectische slotfase nog 2-3 werd. Al met al een redelijke wedstrijd met ook een aantal leermomenten.’

Almelo slechts één punt
Het vrouwenteam van Almelo was dit weekend het enige verliezende hockeyteam van Twente, want verloor van het lager geklasseerde Arnhem. Almelo kwam wel op voorsprong door twee doelpunten van Lorena Romero. Vlak voor rust werd het 2-1 na een verdedigingsfout in de Almelose cirkel. In de tweede helft kreeg Almelo voldoende kansen, maar Arnhem had aan een strafcorner en een snelle tegenaanval genoeg voor de overwinning.

De mannen van Almelo kwamen met een 2-2 remise terug uit Baarn. Beide kanten op ging het soms hard tegen hard maar op een sportieve manier. Trainer Alexander Enzerink: ‘De wedstrijd is altijd een wedstrijd gebleven omdat wij telkens achter kwamen. Gelukkig wist Derck Smink de laatste corner te benutten en werd hij onze belangrijkste speler, want de beide goals vielen uitstrafcorners. We gaan vol goede moed richting komende zondag. Zevenaar thuis.

EHV twee keer gelijk
De vrouwen van EHV speelden uit tegen Ede gelijk met 3-3, wat volgens aanvoerster Lotti Arts twee verloren punten betekende: ‘We gingen flitsend van start en stonden al gauw met 0-2 voor door doelpunten van Roos Craghs en Sanne Steenhuisen. We bleven druk houden op de goal van Ede, dat vrijwel alleen de lange klap hanteerde. In de rust hebben we een aantal tactische zaken besproken, maar door veel fouten in de verdediging, wat al begon bij de spitsen en middenvelders, kregen we in no-time de 1-2, de 2-2 en zelfs de 3-2 om de oren. De gelijkmaker viel een halve minuut voor tijd door een mooie tip-in van Eline Aellerinck op een fraaie voorzet van Juliet Buma. Arts: ‘We mogen wel vaststellen dat we hier opnieuw twee punten hebben verloren en dat is heel zuur, want we houden zo minder aansluiting met de nummer één GCHC.’

De mannen van EHV hadden donderdag in een prestigieuze oefenwedstrijd bij overgangsklasser Hattem met 6-4 gewonnen en trainer-coach Jack Justus wist toen al niet of hij daar nu wel zo gelukkig mee moest zijn in verband met het gevaar van zelfoverschatting voor de wedstrijd tegen hekkensluiter Amersfoort. Dat viel uiteindelijk mee, maar het goede gevoel was er niet bij zijn team, integendeel: ‘Hard gewerkt, slecht geleverd, dat was het vandaag. Uiteindelijk mogen we blij zijn met een punt, want zij waren qua balbezit veruit in de meerderheid.’ Stijn Adolfsen scoorde beide goals en keeper Paul Bongers verrichtte enkele beslissende safes.