Zondag 25 augustus 2019
Twentesport

Daan Moes op prestigieus toernooi Lommel klasse apart

Geplaatst op 30 oktober 2017 door   ·   Geen reacties

LOMMEL/ALMELO – De judoka Daan Moes uit Amelo, het zestienjarige supertalent benevens groeibriljant, won dit weekend bij de Flanders Cup in Lommel (België) weer eens een gouden medaille in de categorie tot 55 kilogram.

Het internationaal bekende toernooi om de Flanders Cup vond voor de twaalfde keer plaats en is een rankingtoernooi voor Belgische judoka’s. De deelnemers komen uit tal van landen, wat vanwege de prestigieuze status voor een sterk internationaal deelnemersveld zorgt. Er kwamen in Lommel zo’n achthonderd judoka’s uit meer dan twintig landen in actie.

Superieur
Moes was vanwege zijn conduitestaat meer dan welkom en maakte zijn reputatie als megatalent helemaal waar. De Havo-scholier van Het Noordik in Almelo en tegenwoordig trainend in Heerenveen, verscheen in Lommel zes keer op de mat, won al zijn wedstrijden op volle Ippon en was voor elke tegenstander een maatje te groot. In de finale moest ook zijn Israëlische opponent Ilay Yehudai het tegen hem afleggen. Moes was met vier Wazari’s en Ippon met houdgreep superieur.

Afgelopen augustus won hij brons bij het WK in Chili. Twee weken geleden won Moes het Warsaw Open in zijn nieuwe leeftijdscategorie jonger dan 21 jaar.

Delen is sportief

Reacties (0)




Archief