Zaterdag 25 mei 2019
Twentesport

Dafne Schippers lost bij FBK Games verwachtingen in

Geplaatst op 3 juni 2018 door   ·   Geen reacties

HENGELO – Dafne Schippers kwam vandaag naar Hengelo met maar één doel: winnen op de 200 meter van de FBK Games. Ze klokte 22.44, niet haar beste seizoentijd, maar met afstand de beste voor de eerste plek. Ze bracht het stadion aan de Kuipersdijk, mét een speciaal Dafnevak, in een staat van bedwelmend enthousiasme.

Schippers liet Ivet Lalova (tweede) en Kyra Jefferson (derde) achter zich, en de vierde plek voor Jamile Samuel was voor deze tweede Nederlandse op de 200 meter een enorme opsteker.

Churandy Martina, altijd een goedlachse publiekslieveling, viel op de 200 meter qua plek (zes) en tijd (20.85) voor mannen lichtelijk tegen.

Reacties op eventing verdeeld

Over de nieuwe opzet, meer battles, harde muziek en veel eventing, waren de meningen na afloop op zijn minst verdeeld, bij het publiek, maar ook bij veel atleten.

Het vraagt volgens atleten die willen presteren nadrukkelijk om een evaluatie, waarbij een middenweg moet worden gezocht tussen sport en feest, prestaties en entertainment. De nieuwe opzet met veel luidruchtige sfeeracties, ging vandaag bij een aantal atleten, ook bij Schippers, ten koste van een ingetogen voorbereiding.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief