Donderdag 19 september 2019
Twentesport

Dammers van DEZ/Witte van Moort gaan thuis de boot in

Geplaatst op 25 november 2018 door   ·   Geen reacties

WESTERHAAR – In de zesde ronde van de clubcompetitie ging het eerste team van damclub Denk en Zet/Witte van Moort thuis de boot in tegen VBI Huissen. Een sterk team zonder echt zwakke plekken en met scorend vermogen. Vorig jaar werd het in Huissen 10-10, nu in Westerhaar 8-12.

De eerste partij damde Vadim Wirny collega-grootmeester Alexander Baljakin gingen de schijven in hoog tempo de doos in waarna de vrede werd getekend. Beide teams konden hierdoor zeggen dat de sterkste speler van de tegenstander was geneutraliseerd.

Marino Barkel verloor vervolgens van de Letse grootmeester Guntis Valneris en later ging ook Gerbrand Hessing de boot in tegen Gerald Jansen.

Wong laat kans liggen
Bert Aalberts, Gil Salomé, Odin Mol, Peter Hoopman en Jan van Dijk speelden remise, maar bij de 10-6 achterstand was een resultaat nog altijd niet uitgesloten. Zowel Yuen Wong als Herman Hilberink had goede winstkansen. Wong had na een spannende partij een schijf geofferd tegen damtrainer Johan Krajenbrink met positionele compensatie. Toen Krajenbrink weigerde deze schijf tijdig te retourneren kwam Wong tot zeer groot voordeel. Nadat hij in ieder geval een concrete winst miste verzandde de partij teleurstellend in remise.

Remise tegen De Koning
Huissen had daarmee al gewonnen en daarmee deed de partij van Hilberink er niet echt meer toe, want zijn remise tegen niemand minder dan De Koning kon de nederlaag niet voorkómen.

FOTO: Bert Aalberts (rechts) tegen Wouter Ludwig

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief