Zondag 25 augustus 2019
Twentesport

De Zwaluwen huldigt kind van club; Kirsten Wild erelid

Geplaatst op 11 april 2018 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Kirsten Wild, veelvoudig kampioen bij het wielrennen op de weg én de baan, is vanavond in haar geboortestad Almelo gehuldigd. Ze is bij en door haar club De Zwaluwen tot erelid benoemd en kreeg een bocht op het clubwielerparcours van De Sumpel naar zich vernoemd.

Als jong aanstormend talent kwam de kleine Wild bij De Zwaluwen terecht. De club heeft al meer grote talenten voortgebracht, onder wie Bert Boom en Hennie Stamsnijder uit Enter, Jos Lammertink en Wim Albersen uit Wierden.

Wild woont alweer jaren in Zwolle, waar ze haar draai heeft gevonden en wegens haar successen ereburger is geworden, maar zal de stad en club waar haar talent ontlook, nooit vergeten.

Wild won vorige maand nog drie keer goud op het WK baanwielrennen in Apeldoorn. Ze staat bij De Zwaluwen als een koningin te boek die haar hoesbreef nooit zou hebben verloren. ‘Kirsten weet waar ze vandaaan komt.’ De huldiging in Almelo maakte ook indruk op haar: ‘Wat een eer, een eigen bocht op het parkoers van m’n oude club én erelid’, twittert ze.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief