Woensdag 17 juli 2019
Twentesport

Twentse topclubs handbalvrouwen in derby eredivisie

Geplaatst op 16 november 2018 door   ·   Geen reacties

DEURNINGEN/ BORNE – Voor het eerst sedert drie jaar staat – zaterdagavond – de handbalderby tussen de vrouwen van DSVD en Borhave weer op het programma, en voor het allereerst op het hoogste niveau, want in de eredivisie.

In de sporthal ’t Hoge Vonder zal het hoe dan ook een beladen wedstrijd zijn, wan al kennen de speelsters elkaar, sommigen hebben ook bij de opponent gespeeld, ze willen en elkaar niets toegeven. De vraag is ook of de doeltreffers of de zenuwen uiteindelijk de doorslag geven.

Nervositeit
Je zou verwachten dat Borhave, dat op de ranglijst verrassend een punt onder DSVD staat, minder nervositeit meetorst, want de ploeg uit Borne speelt al voor het derde seizoen in de eredivisie en is wel iets gewend. Daar staat tegenover dat het afgelopen jaar gepromoveerde DSVD zaterdagavond het voordeel heeft van eigen hal, sfeer én publiek.

Spectaculair
De laatste keer dat beide handbalbolwerken elkaar bestreden, in de eerste divisie, was DSVD thuis de sterkste in een spectaculaire pot: 21-20. Ook dat kan Borhave motiveren nu de borden te verhangen, maar bovenal wil de ploeg van trainer Rik Philips hogerop, om te beginnen door DSVD te verslaan en daardoor het team van de trainers Jildou Dijkstra en Olga ten Hove in de stand te passeren.

FOTO: Herman Zandhuis (actie Daphne Nijenhuis, nu Borhave, voorheen DSVD)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief