Derby Almelo en Bully reclame Twentse mannenhockey

Geplaatst op 17 september 2018 door   ·   Geen reacties

ALMELO – Voor de neutrale hockeyliefhebber was het zondag smullen geblazen bij de Twentse derby tussen de mannen van Almelo en Bully in de tweede klasse. Voor de twee trainers lag dat, gelet op het resultaat, uiteraard iets genuanceerder.

Zo noemde trainer Vincent Steggink van Bully zich na afloop een tevreden coach, omdat zijn ploeg het spektakelstuk met 3-5 had gewonnen. ‘Helaas moesten we het door allerlei omstandigheden met vier basisspelers minder doen, maar onze twaalfde man uit de B1, Floris Nijhuis, heeft zestig minuten prima gespeeld. De eerste helft pakten we het slim en efficiënt aan, met drie keurig uitgespeelde velddoelpunten. Na rust hebben we het een kwartier lang lastig gehad onder de hoge druk van Almelo, dat uit drie corners twee keer scoorde. We raakten niet in paniek en konden uitlopen naar 2-5, waarna Almelo nogmaals uit een corner scoorde. Deze winst is goed voor ons zelfvertrouwen en daar kunnen we verder mee.’

Zijn collega Alexander Enzerink sprak over twee verschillende helften: ‘Na rust hebben we laten zien waar we toe in staat zijn, maar de achterstand van 0-3 werd niet meer omgebogen. De echte wil om te winnen is nog niet zichtbaar bij iedereen, maar zoals John van ‘t Schip zou zeggen: “Er zijn genoeg aanknopingspunten.” Aanvoerder Derck Smink was erg teleurgesteld in de prestatie van zijn team, vooral omdat er veel goed te maken was na de toch wel ontluisterende nederlaag (4-1) bij Barneveld van vorige week. ‘Dat lukte dus van geen kant en we liepen al snel achter de feiten aan. We konden elkaar moeilijk vinden en creëerden zelf nauwelijks kansen. Bully was super effectief en bijna elke keer dat ze in onze cirkel kwamen was het raak. In de rust hebben we wat tactische aanpassingen gedaan waardoor het iets beter liep, maar het was te laat. Er is voor ons nog geen man overboord, maar er moet binnen het team wel het een en ander nodig veranderen.’

Verlies EHV-mannen
De mannen van EHV verloren thuis van het Groningse GHBS met dezelfde cijfers als waarmee ze het seizoen vorige week in Leusden met winst begonnen waren: 3-4. Trainer-coach Jack Justus had een mooie en sportieve wedstrijd gezien, waarin zijn jonge team (gemiddelde leeftijd twintig jaar) het voor rust verdedigend weggaf: ‘De eerste helft speelden we naïef en onvolwassen, waarbij we de aanvallers veel te weinig in de weg legden en te gemakkelijk weg lieten lopen. Aanvallend was het allemaal prima, ook in de tweede helft, toen we de 1-3 achterstand met vaak uitstekend hockey wisten om te buigen tot 3-3. We hadden zelfs nog de beste kansen op winst, maar een onterecht toegekende goal, wat de scheidsrechter toegaf na het zien van de beelden, zorgde voor een teleurstellend eindresultaat.’

Winst EHV-vrouwen
In de eerste klasse wonnen de vrouwen van EHV met 2-0 van het Anrhemse Upward, terwijl Bully met een 2-1 nederlaag bij Deventer terug naar Oldenzaal moest.