Donderdag 23 mei 2019
Twentesport

DSVD blijft in de eredivisie; Borhave speelt er nog om

Geplaatst op 11 mei 2019 door   ·   Geen reacties

BORNE/DEURNINGEN – Het was in een zinderende wedstrijd met alles erop en eraan toch wel een verrassing dat de handbalvrouwen van DSVD zich vanavond in Borne tegen Borhave verzekerden van nog een seizoen eredivisie. Het werd op de valreep 25-26.

In de eigen hal ’t Wooldrik was Borhave voor aanvang de favoriet: meer ervaring, een gesettelde eredivisieploeg, een beter resultaat in de onderlinge ontmoetingen en dus de thuisambiance.

Na een zenuwslopenslopende strijd met kerende kansen werden de Bornse vrouwen van de vertrekkende coach Rik Philips voor eigen publiek met 25-26 op de knieën gedwongen. Borhave kan klassenbehoud ook nog veilig stellen, maar dat moet dan wel in een promotie/degradatiewedstrijd geschieden.

Borhave moet het in een heen- en thuiswedstrijd opnemen tegen de vrouwenploeg van de handbalvereniging Volendam, die algeheel periodekampioen van de eerste divisie-clubs, vermoedelijk 19 mei aan het IJsselmeer en 25 mei aan de Bornse Beek. De inzet is één plek in de eredivisie van volgend seizoen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief