Donderdag 21 maart 2019
Twentesport

Ede uit blijkt altijd lastig voor hockeyvrouwen van EHV

Geplaatst op 3 november 2018 door   ·   Geen reacties


ĪENSCHEDE – Ede uit? Altijd lastig. Dat is al jaren een vaste waarde in het oostelijke hockey. Het fanatieke thuispubliek probeert het elke tegenstander moeilijk te maken. Dat geldt ook voor de EHV-vrouwen, die morgen met een voorsprong van drie punten afreizen naar Gelderland en dus een heet middagje kunnen verwachten.

De mannen van EHV gaan naar Amersfoort, dat op één punt staat en de laatste plaats deelt met Beuningen. Trainer-coach Jack Justus zag zijn mannen donderdagavond verrassend met 6-4 winnen in een oefenwedstrijd bij overgangsklasser Hattem. ‘Dat was voor mij tegen mijn ouwe cluppie natuurlijk erg leuk, maar eigenlijk heb ik er gemengde gevoelens bij. De overwinning was dik verdiend en het spel meer dan prima, en toch moeten we nu niet ineens gaan denken dat we er zijn. Het blijft een jonge ploeg en zelfoverschatting is het laatste dat we kunnen gebruiken tegen Amersfoort, dat voor elk punt zal vechten.’

Almelo in de winning mood
De mannen van Almelo spelen morgen in Baarn en daar hebben ze goede herinneringen aan, want dat was de plaats waar ze afgelopen jaar hun plek in de play-offs afdwongen. Trainer-coach Alexander Enzerink hoeft zijn ploeg dus nauwelijks te motiveren, of toch wel? ‘Dat kan nooit kwaad. Op dit moment verbeteren we ons nog iedere week en is het voor ons afwachten of we beloond worden.’ De vrouwen van Almelo krijgen op eigen terrein, met tien punten voorsprong, te maken met Arnhem. Trainer-coach Tino Stoop heeft er vertrouwen in: ‘We zullen proberen de goede start van het seizoen een mooi vervolg te geven en dat gaan we doen met een groep die compleet is.’ Merle Bente is dus ook van de partij en het scorekanon zal er alles aan gelegen zijn om er weer een paar in te leggen.

Oldenzaal alle kanten op
Met het hockey in Oldenzaal kan het zondag letterlijk en figuurlijk alle kanten op: de heren trekken naar Zevenaar, waar ze een voorsprong van één punt te verdedigen hebben, terwijl de dames in Heerenveen een tegenstander ontmoeten die ze nog nooit eerder gehad hebben, Quick Stick, en ook hier is het onderlinge verschil slechts één punt, maar dan in het voordeel van de Friezinnen.

FOTO: EHV (na de zege van op en in Hattem)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief