Dinsdag 23 april 2024

Eerste nederlaag voor Oldenzaalse vrouwen van Bully

Geplaatst op 11 november 2019 door   ·   Geen reacties

OLDENZAAL – Na zeven overwinningen op rij en een gelijkspel bij EHV in de openingswedstrijd van het seizoen, hebben de hockeyvrouwen van Bully gisteren hun eerste nederlaag geleden. Het gebeurde thuis tegen Ede, waar de eindstand 0-2 werd. Een geluk bij dit ongeluk was het resultaat van de ontmoeting tussen GHBS en Upward (1-1) in de directe achtervolging. EHV klom naar de vijfde plaats door een 3-0 zege bij Civicum in Cuijk, waar Sanne Steenhuisen (twee) en Roos Ezendam de doelpunten maakten.

De mannen van Bully speelden thuis tegen Amersfoort met 2-2 gelijk en daarmee schoten beide ploegen weinig op. Toch ging het na afloop vooral over de arbitrage, die een stevig stempel op de wedstrijd drukte en volgens trainer-coach Vincent Steggink was dat niet in positieve zin: ‘Ze hadden wel heel veel kaarten nodig en daar was het helemaal de wedstrijd niet naar.’ Bram Beckmann (strafcorner) en Jan-Willem Wijnbergen (strafbal) scoorden de gelijkmakende 1-1 en 2-2. Volgende week wacht Shinty in Driebergen en daar moet het gebeuren voor Bully, dat routinier en aanvoerder Jasper Roozendaal daarbij nog wel zal moeten missen.

Winst en verlies Almelo thuis
Aan de Willem de Clercqstraat in Almelo was het eindelijk weer eens zover, dat beide eerste teams een thuiswedstrijd hadden. De vrouwen verloren met 2-1 van Arnhem en dat was volgens trainer-coach Tino Stoop een dubbeltje op z’n kant: ‘We begonnen matig en kwamen terecht op achterstand via een strafcorner, maar herstelden ons in het tweede en derde kwart prima. Dat resulteerde in vijf grote kansen, waarvan er eentje werd benut door Lotte Vos. In de laatste minuten van het rommelige vierde kwart scoorde Arnhem uit een scrimmage het winnende doelpunt.’ De mannen van Almelo wonnen met 2-1 van Baarn.

Staart tussen benen mannen EHV
De mannen van EHV speelden een beroerde wedstrijd bij De Kromhouters in Tiel, waar ze met de staart tussen de benen en een 3-1 nederlaag van het veld gingen. De euforie van de topper tegen Oss, die weliswaar nipt verloren ging (1-2), maar wel veel vrienden maakte, had plaats gemaakt voor doffe berusting en een slappe instelling, veel meer woorden wilde trainer-coach Ronald Brouwer er niet aan vuil maken.