Dinsdag 16 april 2024

Eerste winst in eredivisie voor vrouwen Jolly Jumpers

Geplaatst op 29 oktober 2018 door   ·   Geen reacties

TUBBERGEN – Het vrouwenkeurkorps van de Tubbergse basketbalvereniging Jolly Jumpers won dit weekend de een thuiswedstrijd tegen Martini Sparks uit Haren. Het was de eerste zege van de ploeg die fanatiek speelde en even fanatiek werd gesteund vanaf de tribune en door de mini’s van de week Femke Plas en Maud Oude Monnink.

Jolly Jumpers begon de wedstrijd in de fonkelenieuwe hal De Vlaskoel met volle overtuiging en nam snel een 2-0 voorsprong, waarmee de toon was gezet. De ploeg kreeg de smaak te pakken, zowel aanvallend als verdedigend en na het eerste kwart stond er 13-5 op het scorebord..

In het tweede kwart kwam het team uit Haren dichterbij, maar door afwisseling in de verdediging werd het scoren voor de bezoekers moeilijker. Aan de kant van Jolly Jumpers vielen de treffers wel zowel van onder de basket als van afstand. De rust werd ingegaan met een voorsprong van 39-22, in en het laatste kwart kwam Haren weer bij zinnen, maar consolideerde Jolly Jumpers de marge. Het thuisteam wist het laatste kwart en daarmee de wedstrijd goed af te sluiten. Het team bleef snelheid houden in de aanval en verdedigend druk geven. Ook de full-court press van Martini Sparks werd goed uitgespeeld en daardoor kwam de overwinning nooit in gevaar.